Skoda Fabia Combi 1.2 TDI Greenline (2010)

Uitvoering | Fabia Combi 1.2 TDI Greenline |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
De eerste km's
Gisteren heb ik onze nieuwe auto opgehaald: een Fabia Combi Greenline. Was erg benieuwd naar de auto omdat we de auto meer dan 2 maanden geleden 'uit de folder' gekocht hebben. Om een gevoel te krijgen hebben we een Fabia hatchback met de 1.4 tdi greenline. Deze heeft de 1.2 tdi die ook in de polo en ibiza zit.
De eerste kilometers zijn gereden op de snelweg, binnenwegen en binnen de bebouwde kom. Mijn eerste indruk is positief. De auto biedt veel ruimte ten opzichte van de peugeot 307. Hij is wel smaller, je ziet het wel maar het is geen probleem (past makkelijker in de garage ;)).
De motor is een stuk beter dan de 1.4 tdi. Bij het starten hoor je het typische dieselgepruttel. Binnen is het geluidsniveau er laag. Het startstopsysteem is verrassend. Je staat bij het verkeerslicht stil met een compleet stille auto (in de vrij). Trap de koppeling in en de motor slaat aan. Je bent wel minder snel weg omdat je meer handelingen moet uitvoeren.
Het rijden gaat super. Een fijn maar stug onderstel (minder fijn bij stijle drempels). De stuurbekrachtiging werkt iets te goed: de auto stuurt direct maar iets te licht.
Het verbruik valt mij heel erg mee, als je bedenkt dat de motor niet is ingereden. Op 60-80 km wegen met cruisecontrol lukt het om 1:30 te rijden. Op de snelweg met 110 rijd ik ongeveer 1:22. Als je wil optrekken in de versnelling gaat het traag. Even terugschakelen helpt. Tussen de 1.700 en 2.500 heeft de motor voldoende/veel trekkracht en versnel je vlot.
Ben benieuwd hoeveel km's ik uit één liter kan krijgen.
PRIVATE LEASE Skoda Fabia

Skoda Fabia 1.2 TSI Fresh | climate control | stoelverwarming | trekhaak afneembaar | parkeersensoren
- 2013

Skoda Fabia Combi 1.2 TDI Greenline | Trekhaak
- 2011

Skoda Fabia Combi 1.2 TSI Sprint | Airco | Cruise control | Ndl auto | Weinig km | RIJKLAARPRIJS INCL 12 MAANDEN GARANTIE EN BEURT
- 2014