Seat Toledo 2.0 TDi Businessline (2007)
Uitvoering | Toledo 2.0 TDi Businessline |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Een proefrit met de Toledo was doorslaggevend. Een prima auto die qua kostenplaatje een diesel-automaat combinatie mogelijk maakte. Rustig cruisen gaat prima en als je even de frustraties van de dag weg wilt planken, is ook daar voldoende ruimte voor met 140pk.
De eerste snelwegrit werd ik zeeziek van de directe besturing (’nèt’ even iets secuurder dan de Scenic) omdat ik er simpelweg niet in slaagde om de wagen in het midden van de baan te houden. Dat is natuurlijk iets wat vrij vlot overgaat, maar het was toch even wennen. De standaard 17" wielen met 45 banden doen voor mij wat afbreuk aan het comfort, maar het uitwisselen tegen 16" met iets meer wang behoorde niet tot de mogelijkheden. Keerzijde is dat je haaks de bocht in kunt, zonder al te veel rol of protest. Het enige èchte punt van kritiek is de audio. Het is net of je naar een AM radio zit te luisteren, ongeacht of je naar een CD, MP3’s of radio luistert. Met de toonregeling valt daar iets aan bij te sturen, maar overall blijft het een ronduit waardeloos geluid.
Een tweede puntje is het verbruik. Met de GrandScenic scoorde ik 6 liter op de 100 en met de Toledo blijft de naald op 7,3 liter op de 100 hangen. Dat kan in de komende kilometers natuurlijk afnemen, naarmate de auto wat ingereden raakt.
Geen enkel! en ik rijd er al ruim een week in rond. Dat is ten opzichte van de Grand Scenic een hele verademing!