Seat Toledo 1.9 TDi 130pk Executive (2003)
| Uitvoering | Toledo 1.9 TDi 130pk Executive |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand bij aanschaf | 10 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Ik was op zoek naar een auto met power en comfort en die heb ik gevonden. De Seat ziet er goed uit, is meer dan compleet en die motor is echt geweldig. Als ik gas geef voel ik een heerlijke druk in mijn rug. In alle zes de versnellingen gaat ie fantastisch. Ook qua comfort is het goed voor elkaar. Electrische sportstoelen met leer / alcantara, climatecontrol, regensensor, zelfdimmende binnenspiegel, el. inklapbare buitenspiegels, mistlampen, lichtmetalen velgen, een goede radio-/cd-speler, een enorme kofferbak en prachtige rode dashboardverlichting. Heerlijk om mee te rijden.Een stevige afstelling van het onderstel helpt bij een sportieve rijstijl, ook het geluid is mooi. Het is bepaald geen naaimachine, maar ik vind dat geen probleem. Ook na lange ritten stap ik uitgerust uit. De stoelen geven goede steun.
De auto is nu 2 1/2 jaar oud en ik ga een nieuwe kopen. Ik heb geen diesel meer nodig. De afschrijving is wel wat teleurstellend, dus in die zin is het best een dure auto. Natuurlijk ruil ik hem ook veel te vroeg in, maar andere merken geven procentueel een betere prijs. Jammer genoeg heeft Seat geen vergelijkbare auto meer in het gamma; de nieuwe Toledo is meer geschikt voor Donald Duck. Daarom een Volkswagen Passat gekocht met een tweeliter turbo-FSI-motor. Ook niet verkeerd. Ik zal over 20.000 km nog wel een review van die auto geven.
Nee, 76000 km probleemloos rijden. Alles doet het goed. Nooit storingen in de electrische gadgets. Geweldig is dat. Bijna geen rammeltjes, wat je nog wel eens leest.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee