Seat Toledo 1.9 TDi 110pk Sport (2001)

Seat Toledo
Seat ToledoSeat ToledoSeat ToledoSeat ToledoSeat ToledoSeat ToledoSeat Toledo - interieur

UitvoeringToledo 1.9 TDi 110pk Sport
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2002

Heerlijke reisauto met een pittige motor. Vooral op de snelweg merk je dat je als een blok op de weg ligt. De sportuitvoering heeft dankzij de iets strakkere afgestelde vering en de sportstoelen een heel direct contact met de weg. Mensen die houden van de Franse slag zullen hier niet op zitten te wachten, maar liefhebbers van de Duitse wegligging komen helemaal aan hun trekken. De auto is qua uitrusing zeer compleet met onder meer: climate control, verwarmbare en elektronisch inklapbare spiegels, cruise control, boordcomputer, radio met CD-wisselaar en de mogelijkheid om gescheiden achterin met koptelefoon te luisteren. De radio gaat automatisch zachter bij lagere snelheid. De auto houd zich ook boven de 150 km/h prettig stil. Nadeel vind ik dat achterin voor zo’n grote auto de beenruimte zeer te wensen overlaat. Ik ben vrij lang en dan kan eigenlijk alleen een kind nog comfortabel achter mij zitten. De Laadruimte is weliswaar groot, maar de opening is zo onhandig dat het voor veel dingen onmogelijk is ze in de auto te krijgen. Daarnaast vind ik elke 15.00 km een beurt wel erg vaak. Dat is een beetje uit de tijd vergeleken met de volkswagens die hooguit elke 50.000 aan de beurt zijn.
Al met al ben ik heel positief over deze auto en zal ik met pijn in mijn hart afscheid nemen als hij over drie maanden uit de lease gaat.

Doordat het een leas-auto is weet ik niet tot in detail wat er bij de garage allemaal is versleuteld,maar een aantal dingen ben ik tegegekomen:
-ca 60.000 km Tikker van de richtingaanwijzer blijft irritant doortikken terwijl deze niet uitstaat. Deel van de stuurkolom moet worden vervangen.
-ca 90.000 km De airco begeeft het en moet gerepareerd worden.
- ca 120.000 km Iets met de luchtinlaat van de motor waardoor deze een groot deel van zijn vermogen kwijt is.
- ca 140.000 km Wiellager blijkt kapot.

Alles is keurig en snel door de dealer verholpen. Uitstekende service in het algemeen.