Seat Leon 1.6 16V Sport (2003)
Uitvoering | Leon 1.6 16V Sport |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Om toch in de VW groep te blijven en omdat we de Seat Leon een mooie auto vonden, zijn we gaan zoeken naar een mooi exemplaar. Gevonden in Rijssen, bij de Seat dealer. We kregen een mooie prijs voor onze Skoda en de koop was snel rond. Een auto met slechts 22000 km daar kan niet veel aan mankeren toch? Helaas, de auto beviel niet, slecht trekken en een lage topsnelheid, gecombineert met een erg hoog (1 op 10 met moeite)verbruik. En natuurlijk je mag niet harder als 120, maar af en toe wil je een beetje knallen. Dat viel tegen met moeite kreeg ik 175 km/h op de teller, dat terwijl hij goed zou moeten zijn voor een dikke 190 km/h. Tegenvaller, volgens de dealer allemaal volgens het boekje...... Daarna problemen met de vesnellingsbak, spontaan vloog de auto uit de 2e versnelling, dit onder garantie hersteld, wel bleef de bak erg stug schakelen. De auto ging ons steeds verder tegenstaan, na bijna een jaar en ruim 15000km heeft de auto wederom een beurt gekregen en heb ik aangegeven dat ze het gasklephuis moesten reinigen en de computer moesten resetten, hierna zowaar.... de auto begon steeds beter te trekken de topsnelheid verbeterde flink en ook het verbruik kwam op een redelijk niveau. Maar de kogel was reeds door de kerk, de seat is verkocht. Ik hoop dat de volgende eigenaar er meer plezier mee beleeft.
Positief aan de auto, uitstraling, erg lekkere stoelen, mooie dashboard verlichting, compleet, uitstekende wegligging.
Hoog benzine verbruik
Slecht trekkende motor (ondanks super)
Te lage topsnelheid
Slecht schakelen
Er uit springen v/d 2e versnelling.