Seat Ibiza 1.9 TDi 90pk Stella (2000)
| Uitvoering | Ibiza 1.9 TDi 90pk Stella |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2000 |
| Jaar van aanschaf | 2006 |
| KM-stand bij aanschaf | 90.000 km |
| KM-stand laatst | 160.000 km |
Bommetje
Deze auto heeft me veel plezier bezorgd...
Ten eerste is de 90pk TDI erg krachtig voor deze kleinere auto. Er zijn zelfs nog zwaardere motoren. Daar komt bij dat het enorme koppel van 210 Nm ervoor zorgt dat deze auto wel van zijn plek wil. Vele rijders van BMW's en dergelijke keken verrast op als ze mijn zwarte ibiza (zonder externe verfraaiingen overigens) niet konden bijhouden.
In Duitsland haalde ik met gemak 195 op de teller (geschatte afwijking ongeveer 15km/h). Betekent wel dat je niet te zachte voorbandjes moet gebruiken want dat slijt wel. Het meest fantastische is wel dat je kunt gassen wat je wilt, maar dat het verbruik van 1:20 makkelijk te halen is.
Onderhoud kan duur zijn. Distributieriem is zwaar uitgevoerd ivm motorkoppel. Hou rekening met een flink bedrag. Er is echter wel voldoende te krijgen op onderdelen gebied.
Helaas twee keer schade gehad. Eerste keer werd ik aangereden door een lantaarnpaal :). Tweede keer buiten de eigen schuld een scooter aangereden. Al met al een flinke schade post.
Ik heb besloten om de auto te verkopen i.v.m. comfort en gemak. De stoelen zijn te klein voor mijn 1.93m en de achterbak vroeg te veel ombouwwerk om mijn muziekinstrumenten erin te krijgen voor de band.
Voor iemand die iets kleiner is en een vlotte wolf in schaapskleren zoekt: de ibiza is ideaal. Kijk wel even voor een stella + met airco. Dat was bij mij wel een gemis.