Seat Ibiza 1.9 TDi 130pk Sport (2004)
Uitvoering | Ibiza 1.9 TDi 130pk Sport |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ik heb deze auto nu al een tijd. Het is echt de lekkerste auto die ik tot nog toe heb gereden. De auto is niet te stug afgeveerd maar net stug genoeg om lekker op het asfalt te kleven en hard mee door bochten te scheuren! De acceleratie van deze auto is enorm! Vooral in de 3 wordt je echt in je stoel gedrukt. Ok de motor is iets rumoerig maar wat geeft het. Van mij had alleen de rem wat strakker gemogen. De 6 versnellingen zijn ook geweldig. Zo kan je iig de 240 op de teller halen zonder heel erg veel toeren te maken!
De auto is wel wat krap achterin, maar dat heb ik zelf toch niet nodig. Anders had ik wel een Leon genomen. De auto is door zijn compactheid ook super wendbaar.
De standaard climate control en cruisecontrol zijn ideaal evenals de sportstoelen met zij-airbags. Ze geven flink steun in zij en rug. Helaas heb ik er geen seat radio in laten zetten (die gaat automatisch harder en zachter) nu moet ik iedere keer zelf draaien aan de radio. Heb er wel 8 speakers in laten zetten!
Geen. behalve het normale onderhoud.
De banden slijten wel snel, maar dat komt meer door mijn rechtervoet. Die is regelmatig nogal zwaar te noemen...
De auto is wel altijd goed warm gereden (olie op 90 graden, dus niet het koelwater!) maar wel altijd hard mee gereden.