Seat Ibiza 1.9 TDi 130pk Signo (2002)

Seat Ibiza
Seat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat IbizaSeat Ibiza - interieurSeat Ibiza - interieur

UitvoeringIbiza 1.9 TDi 130pk Signo
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002
Lezerswaardering: -30%

Na 4 maanden levertijd en 50 telefoontjes naar de dealer waar de auto bleef, was ´ie 1 nov 2002 eindelijk geboren. Via Pon laten chippen naar 155 pk/360nm. Wat een beest van een auto! Echt een bommetje op wielen die gepast uit de benzine tank drinkt om zijn prestaties te doen laten gelden. Bij nat weer is het wat moeilijker om het koppel op het asfalt te krijgen. Schokdempers van de auto vind ik wat minder. Ik heb namelijk geen SPORT genomen vanwege de te hardheid, maar demping in de signo is ook pover. wellicht laat ik eea vervangen. Ik beleef elke dag nog veel plezier aan mijn auto. Goede remmen, topprestaties en van alle gemakken voorzien. Vond in het begin de stuurbekrachtiging te licht, maar deze is door de dealer aangepast.

Update: na 174k loopt de auto nog steeds goed. Topsnelheid ligt afhankelijk van de ’stemming’ tussen de 225 en 235. Brandstof en olieverbruik zeer laag.

15 mrt wordt de Ibiza verruild voor een BMW 118d Business Line.

- windgeruis
- gescheurde airco buis (hoe dat komt ik weet het niet)
- rammeltjes a la seat
- trillingen in het stuur
- koppeling vervangen bij 120000 km
- allerlei kleine zaken