Seat Ibiza 1.9 TDi 130pk FR (2006)
Uitvoering | Ibiza 1.9 TDi 130pk FR |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Wederom een review met terugwerkende kracht, rij deze auto niet meer.
Begin februari 2006 deze auto opgehaald bij Kost BV in Amsterdam West. Door een ongeluk met de voorgaande auto moest ik weer voor een nieuwe auto gaan shoppen, vreselijk die auto verkopers....
Keuze voor de FR is makkelijk te verklaren: emotie! Ik was helemaal verliefd op deze uitvoering;
130pk diesel motor
sportstoelen
zwarte kleur
grijze spiegels (electrisch inklapbaar)
6 bak
16 inch donkergrijze velgen
dubbele uitlaat, chroom uitgevoerd
climatronic
En het mooie was: allemaal standaard op dit type! Enige opties die ik erop heb genomen:
metallic lak
armleuning
Blaupunkt navigatie systeem (actie van Seat voor €495,-)
Vanaf het eerste moment dat ik uit de garage weg reed enorme pret met deze auto gehad, het was de ’liefde van mijn auto leven’. Een snoeihard scheurapparaat dat ieder moment kon ontploffen. Na de eerste rustige 1500 kilometers meteen 10 dagen op vakantie gegaan naar Italië. Wat een genot op de duitse Autobahn!! Kon lekker meekomen op de linkerbaan tussen de dikke BMW’s en Merc’s. De combinatie pk’s, koppel en gewicht zorgt voor fenomenale prestaties die je niet kunt voorzien als je naar de cijfertjes op papier kijkt! De Cupra is nog harder maar deze wagen zat voor mij al echt op de grens. Hier hebben we ook meteen mijn enige opmerking over deze auto te pakken. Na een rit van 15uur kun je bijna niet meer lopen van de rugpijn. Ikzelf (1.81m, 105kg) en mijn vriendin (1.70m, 53kg) hebben allebei de hele vakantie kreupel gelopen. Wellicht kunnen andere stoelen hierbij helpen. Iedere rit langer dan 2 uur resulteert in pijn, vaak stoppen dus.
’Problemen’
Rechterspiegel klapte niet soepel in.
Rechterraam piepte bij het sluiten.
Beide problemen zijn door de garage met teflon spray opgelost.
Verder geen problemen met deze auto gehad en ben altijd zeer tevreden geweest. Heb ongeveer een jaar van haar genoten.
Comfort heb ik op onvoldoende gezet maar dat is natuurlijk in een perspectief te plaaten. Het is namelijk geen reiswagen; het is een snoeiharde gooi- en smijtwagen.