Seat Ibiza 1.9 TDi 130pk FR (2005)
Uitvoering | Ibiza 1.9 TDi 130pk FR |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Na een aantal maanden in verschillende voorloopauto’s (waaronder een Seat Ibiza TDI 100pk) rond te hebben gereden was het tijd een vaste lease-auto uit te zoeken.
Ik was zeer onder de indruk van de TDI krachtbron en de Ibiza FR 130pk paste in mijn budget.
De Ibiza is een lekker rijdende auto, je moet echter geen last hebben van loszittende vullingen want de vering vind ik ronduit hard. Het stuurkarakter is scherp.
Wat mij opvalt is dat het binnenin stil is, ook op de snelweg met hoge snelheid, zeker voor een auto uit deze klasse.
De motor is gewoon top, altijd kracht in elke versnelling, inhalen geen probleem.
========Update 22 mei 2006======
Ondertussen staat de teller op 44.000km en ik rij nog iedere dag met veel plezier in de ibiza. De harde vering begint soms te irriteren, zeker op slechter wegdek.
========Update 4 maart 2007=====
Wegens mijn overstap naar een andere werkgever heb ik de Ibiza vaarwel moeten zeggen. Ingeleverd met kilometerstand 63.000.
Veel plezier gehad aan deze auto, hoewel dit wel de laatste auto is met zulke stugge vering. Advies om eerst een proefrit te maken, helaas was er geen demo FR toen ik deze auto uitzocht.
Omdat ik zeer tevreden ben met Seat en de TDI motor redelijk verslavend werkt, maar ik toch wel iets meer ruimte wilde, heb ik prive een Seat Leon 130pk TDI Sport aangeschaft. Zal ook een review van maken van de Leon.
Bij 10.000km had ik last van een irritante rammel middel vanuit het dashboard.
Dealer heeft het probleem verholpen, bleken verwarmingsbuizen te zijn die tegen elkaar klapperde.
Tevens soms last van een trillende versnellingspook in neutraal.
========Update 22 mei 2006=========
Geen problemen meer ondervonden na de 15.000km beurt.
Alleen de lampjes van het dimlicht gaan gemiddeld maar 2 maanden mee.
========Update 4 maart 2007=========
Het is saai maar wederom geen noemenswaardige problemen, de lampjes hoeven minder vaak verwisseld te worden, waarschijnlijk heeft de buitentemperatuur veel invloed op de levensduur.
Vanaf 45.000km heb ik last van cuppende achterbanden, erg hinderlijk geluid vanaf 60km/h, helaas mochten deze niet vervangen worden van de leasemaatschappij...