Seat Ibiza 1.9 TDi 100pk Sportstyle (2008)
Uitvoering | Ibiza 1.9 TDi 100pk Sportstyle |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Na lang wachten, (besteld in juli 2007 maar mijn werkgever zou de lease van auto\'s onder eigen beheer gaan brengen, en werd er besloten te wachten tot het nieuwe jaar met de aanschaf van nieuwe auto\'s,)werd hij dan in februari 2008 afgeleverd.
na wat testritten en vele dealers af te zijn geweest had ik een lijstje met auto\'s die konden tippen aan mijn verwachtingen sommige vielen ook helaas snel weer af.
maar de seat ibiza bleef over met de ford fiesta en met de fiat grande punto.
de ford vond ik ondanks zijn wat oudere uiterlijk wel leuk, maar dan wel als ik hem een beetje sportief kon laten ogen zoals de benzine sport versie. enige nadeel was dat de prijs dan om en na bij de 25.000,-- euro zou worden, dat werd me iets te gortig, en aangezien mijn vriendin en ik prive al een Fiat grande punto rijden, ging mijn voorkeur daar ook niet naar uit, 2 dezelfde auto\'s voor de deur trok me niet zo.
Zo kwam ik bij de seat dealer de showroom binnen en daar stonden al gelijk 3 verschillende uitvoeringen me grijnzend aan te kijken, de freestyle de reference en de cupra versie. de verkoper kon mij op de parkeerplaats nog wel een FR en sportstyle laten zien.
In eerste instantie leek de FR uitvoering mij wel wat, maar die werd toch iets te prijzig,
toen voor de sportstyle uitvoering gekozen. lekker sportief onderstel en leuke velgen, met een stoere grill, gewoon een sportief uitziend bakkie.
Ik heb gekozen voor de 1.9tdi versie en ik kan niet wachten tot hij een beetje ingereden is, want het verschil met mijn polo 1.4tdi is direct al merkbaar.
als enige extra\'s heb ik gekozen voor een middenarmsteun en een radio (die zit dus niet standaard bij de sportstyle, een misser van seat wat mij betreft.)verder is alles aanwezig in de sportstyle uitvoering, airco, cruise control zelfs elektrisch inklapbare buitenspiegels. een lekker in de hand liggend met leer bekleed sportstuurtje en een hele fijne pook. de sportstoelen zitten ook heerlijk ik ben niet de kleinste persoon maar kan er toch makkelijk en lekker in zitten.
ik heb, na enig tegenstribbelen van de baas het toch voor elkaar gekregen dat ik de emoticon rode versie mocht bestellen. en ja die kleur past echt bij deze auto.
Het maakt hem helemaal af zeg maar, zeker in combinatie met de zwart met rode bekleding ik kan wel zeggen dat ik erg trots ben op mijn nieuwe karretje,
Heb er nu al enige maanden rijplezier op zitten, ja plezier dat is het juiste woord bij deze auto, goed je weet dat met een sportonderstel de trillingen net wat meer voelbaar zijn en ook is algemeen bekend dat het geluid van de motor binnen goed hoorbaar is, maar dit zijn dingen waar ik me op ingesteld had en ik moet zeggen het valt me uit eindelijk nog reuze mee.
Het bakkie scheurt lekker strak door elke bocht die je instuurt en als je dan terugschakelt en weer wat gas geeft voel je de kick in je rug.
Zeker in het drukke verkeer merk ik dat hij een stuk vlotter is dan mijn voorgaande polo 1.4tdi, inhalen is dan ook geen probleem, en versnellen naar boven de 120 gaat ook nog steeds met de nodige power.
Natuurlijk is niet alles top, want ik heb nog wel wat kleine minpuntjes,
Of het nou door de banden komt weet ik niet precies, maar bij nat en glad weer lijkt het soms of ik de grip in bochten wat kwijt raak (ja ook als ik geen gas in de bochten geef)
En met de sneeuw in maart reed ik hooguit 50 km op een rechte weg en raakte ik ineens in een slip, die ik gelukkig nog kon opvangen. (toch maar eens bij de baas aankloppen voor winterbanden, maar daar heb ik hiervoor ook nooit gebruik van gemaakt)
En een ander probleem is dat de aanstekeraansluiting ineens heeft besloten mijn navigatiesysteem niet meer op te laden, maar ook andere apparaten weigeren dienst, gelukkig kan ik hem volgende week voor de 15000 km beurt wegbrengen en dan hoop ik dat ook dat euvel uit de weg wordt geholpen.
De airco zit wat laag en ook al staat hij niet op de automatische stand gaat hij soms nog vrolijk harder blazen en moet hij met de hand weer wat zachter gezet worden.
Kleine nieuwigheden zoals de automatische deurvergrendeling die je moet opheffen door een druk op de knop in de bestuurdersdeur zijn dingen waar je aan moet wennen want in het begin stond ik nogal eens aan de kofferbak te trekken en dan zat hij nog op slot.
Maar al met al is het een heerlijke auto en na 15000 km ben ik nog steeds erg blij met mijn keuze.
ik zal snel wat foto’s plaatsen en jullie op de hoogte houden.