Seat Ibiza 1.9 TDi 100pk Freestyle (2007)

Uitvoering | Ibiza 1.9 TDi 100pk Freestyle |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Sinds 5 dagen ben ik de trotse bezitter van een nieuwe Seat Ibiza 1.9 TDI. De kleur die ik heb gekozen is Zenithgrijs. Persoonlijk vind ik deze gedistingeerde kleur een mooie combinatie met de sportieve koets. Ik heb gekozen voor de Freestyle uitvoering. Deze bestaat uit heel veel ’hebbedingetjes’, o.a: sportstoelen, lichtmetalen velgen, dakspoiler, climate-control, cruise-control, verwarmde en inklapbare buitenspiegels en een radio/cd/mp3 met stuurbediening.
De auto rijd echt fantastisch! Een fijne soepele dieselmotor gecombineerd met een fijnschakelende versnellingsbak, met kleine directe slagen. De wagen ligt goed op de weg, strak en comfortabel. Hij stuurt ook strak en direct. ook met de remmen is niets mis. Zoals bekend met deze TDI-motoren laat hij zich goed horen, maar voor mij zeker niet storend. De zitpositie in de sportstoelen is zeer goed, zeker gezien mijn forse (lees:dikke) postuur. De auto is op de metallic-lak na standaard, als enige extra word er deze week een Brodit PDA-houder gemonteerd. Dit laat ik bij mijn dealer doen, ik heb gekozen voor een vaste aansluiting, dus geen sigarettenaanstekerplug, dit omdat ik geen kabels over het dashboard wil hebben.
Update: Inmiddels is de wagen 2mnd oud, ik heb er ruim 8000 km mee gereden. Hier zit de vakantie naar de Algarve (6000km) bij. De wagen bevalt echt heel erg goed.
De motor is al aardig los. Het verbruik is gemiddeld 1 op 20, dus lekker zuinig! Tijdens mijn vakantie hebben de climate-control en de cruise-control hun nut goed bewezen. Bij de Portugese en Spaanse temperaturen (30+) was het heerlijk qua temp. in de auto, en op de snelwegen was het heerlijk relaxed cruisen met de Seat! Ook de sportstoelen waren een verademing op de lange reis. Ook van de standaard radio/cd/mp3-inst. heb ik veel plezier gehad, echt een mooi geluid!
Update: De auto is reeds 6 mnd oud, en heeft nu bijna 18000 km gereden. In Oktober ben ik op vakantie in Zuid-Spanje geweest met de Ibiza. Ook nu weer genoten van de auto. Een echte km-vreter! Fijne motor, goede wegligging en prima comfort!
De auto is nog steeds in nieuwstaat om te zien. O.a. Rammelvrij en schade/krasvij, goede stevige lak dus! Verbruik nog steeds zuinig. Stad 1:17, buiten de stad 1:20
Uiteraard geen problemen, had niet anders verwacht.
UPDATE 24 juni 2007:
Ruim 8000km op de teller.
Geen enkel probleem tegengekomen/ervaren!
UPDATE 16 nov 2007:
Bijna 18000km op de teller.
Geen enkel probleem tegengekomen/ervaren!
Bij 13000km 1e kleine beurt gehad, 2000km eerder dan standaard iv.m. vakantie.
Update 25 aug 2008;
Nu 27500 km gereden. Verleden week heeft de wagen de 30000km beurt gehad. Geen
bijzonderheden te melden. Auto rijd echt probleemloos!