Seat Ibiza 1.6 75pk Stella + (2000)
Uitvoering | Ibiza 1.6 75pk Stella + |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Het is een blijft een leuke, vlotte auto, die, hoewel op het moment dat ik dit schrijf al een tijdje is vervangen door zijn opvolger, nog steeds erg modern aandoet. De 1.6 motor is vlot en soepel, maar laat wel erg duidelijk weten dat hij aan het werk is. Vooral bij zo"n 120 km/uur (dat rij ik nogal vaak, vreemd genoeg) is hij sterk aanwezig.
Daarnaast is het onbegrijpelijk dat er Continental banden standaard onder deze auto zitten: ik heb ze laten vervangen door Dunlops en de auto is veel comfortabeler geworden en stuurt nu lekker strak door bochten. Wel al wat problemen gehad, zie onder...
De ingebouwde radio i.c.m. het multifunctionele display is en blijft een crime. De achtergrond-verlichting van het displa is net een disco. Een tijdlang ging het op de maat van de muziek aan- en uit. Daarnaast gaan de cassettebandjes er niet meer uit. (Bij mijn ouders, die deze radio in een Cordoba hebben zitten, waren de problemen nog erger en is hij uiteindelijk na 3 jaar onder garantie (!) vervangen).
Er zitten nogal wat rammeltjes in deze auto, vooral boven de zonnenklepjes is het echt irritant.
De buitentemperatuursensor geeft soms de juiste temperatuur aan, maar vaak temperaturen tot -40 graden. Dit is an sich niet zo erg, ware het niet dat de (optionele) climate-control wordt gestuurd door de buitentemperatuur en daardoor de airco niet aangaat als het buiten over de 30 graden is en zelfs warme lucht gaat blazen... en neem van mij aan, dan vervloek de die auto. De sensor is reeds vervangen, maar ik heb het probleem na verloop van tijd weer terug gekregen.
De dealer is werkelijk slecht, een gecombineerde VW/Audi/Seat dealer, waarbij ik het idee heb dat ik een derderangs auto rijd.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee