Seat Ibiza 1.4 16V 85pk Last Edition I (2009)

Seat Ibiza 1.4 16V 85pk Last Edition I (2009)

UitvoeringIbiza 1.4 16V 85pk Last Edition I
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2013

Inbouw kleine lpg tank

LPG inbouw kleine tank (49.623 km)

Augustus 2013 hebben we deze auto gekocht na 9 jaar in een Peugeot 106 gereden te hebben.
Prima auto was dat alleen minder geschikt voor verre vakanties.
(Deze auto is naar mijn zus gegaan en zij rjdt daar nu nog in)
De keuze viel op deze Ibiza omdat de KM stand zeer laag was en er cruise control in zit, een optie waar je in deze klasse nog aardig naar moest zoeken.
Verder is deze auto (of motor ) zeer geschikt om op lpg te laten rijden.
Ik week 50 van 2014 zal dit ingebouwd worden.
Leuk om nog te vermelden:
Wagengewicht is 1028 kg
Omdat we niet heel veel rijden wilde ik dat het gewicht niet boven de 1050kg uit zou komen ivm hogere belastingschaal.
Gevolg is dat er een LPG tank in kan met max 28 liter bruto.
Na heel lang zoeken een leverancier in Polen gevonden die deze maat dus levert (28l)
AGS lpg in zeist gaat inbouwen.
Daarna zal dit de enige 5 Drs Ibiza 6L op lpg zijn met wagengewicht 1050! (+€9,60 op benzine tarief en +1,50 verzekering)
Omdat ik al het onderhoud en reparaties zelf doe zullen we de auto helemaal op rijden in zo'n 10-15 jaar
Vandaar deze lpg instalatie.

Verder heel fijne auto auto met zuinige 1:14 motor en prettige stoelen.
Achterbank niet in delen neerklapbaar.

Update

Auto rijdt nog prima.
Wij hebben er inmiddels al vele vakantie ritten mee gemaakt
Problemen:
-De versnellingsbak maakt een zingend geluid in de 1 e en 2 e versnelling. Dit is gekomen na een lange vakantie rit met aanhanger. Schakelt wel goed
-Bij licht verminderen van de snelheid, bijvoorbeeld van 80 naar 70 km/u houd hij iets in op lpg. Nu 100.000 km op lpg.
- Een keer een flinke hagelschade en twee keer een dorpel schade professioneel laten herstellen.
Dit wad verzekerings werk
Auto is dus helemaal schade vrij.
Geen olieverbruik!

Nieuwe versnellingsbak

Nu 182000 gereden
Zelf de distributie riem vervangen.
2e keer ging een stuk sneller, leuke klusje altijd.
Verder begon de versnellingsbak veel herrie te maken in de 5 e versnelling (zingen)
Schakelen ging nog wel goed
Ook hoorde je in z’n vrij een lager ( mogelijk druk lager koppeling) brommen. Trapte je de koppeling in dan was dat weg.
Door deze klachten maar besloten een revisie bak met nieuwe koppeling te laten monteren.
Revisie bak €350 montage €150 koppelingset €68 (AUTODOC)
Dit alles inclusief BTW totaal voor €672 vervangen bij Eurotransmissie Rotterdam. Binnen twee uur gereed.
Best aardige mensen.
Auto is weer lekker stil!
Verder 2x een brandend motor lampje gehad: teveel brandstof
code P0172
Zelf uitgelezen en gereset met m’n alie express blue tooth dongle . ?
LPG installatie (Eurogas EVO 360) werkt nog steeds super.
Olieverbruik 0,3 per 40000
Gas verbruik 1: 12,5
Dus tot nu toe geen heel rare dingen!

Bereik met kleine tank

Om even op jullie vraag over het bereik met deze kleine tank te geven:
27 liter inhoud is effectief 23,5 liter
Dit geeft een bereik van ongeveer 270 km
De laatste tijd gaat er gewoon 27 liter in wat zo 350 km bereik geeft
Vlotter blijft hangen denk ik..

Verkocht

Auto verkocht.
We stonden voor de keuze:
Of doorrijden naar 300dkm met eventuele reparaties of nu verkopen en eentje met weinig km terugkopen.
Dat laatste gedaan en inmiddels exact dezelfde teruggekocht maar dan met de 1.6 16v motor. Een freestyle met betere stoelen en aut airco. 58.000 dkm
Deze week komt daar een lpg installatie in

0,0

PRIVATE LEASE Seat Ibiza