Seat Ibiza 1.4 16V 75pk Businessline (2005)

Uitvoering | Ibiza 1.4 16V 75pk Businessline |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Van mijn werkgever mocht ik kiezen: een Peugeot 206 of een Seat Ibiza.
Mijn keuze is gevallen op de Ibiza, vanwege de rijkere standaarduitrusting. Het betreft de Businessline uitvoering: airco, elektr. bedienbare ramen, centrale vergrendeling met afstandsbediening. Kortom, alle opties die je tegenwoordig wel mag verwachten. Jammer dat er geen cruise control op zit.
De 1.4 16v motor (van de Volkswagen-groep) kan goed meekomen in het verkeer. Maar daar is verder ook alles mee gezegd. Even een vrachtwagen inhalen, kan pas na het terugschakelen naar een lagere versnelling. Op de autoweg daarentegen loopt de motor goed en zijn tussensprintjes van wat lagere snelheden terug naar de 120 km/h geen enkel probleem. De motor is over het algemeen lekker stil.
Het interieur is degelijk, maar verwacht geen luxe. Over het algemeen is het hard plastic wat je ziet. Over de stoelen ben ik minder te spreken. Ik ben vrij smal van postuur en daardoor bieden de stoelen mij totaal geen zijdelingse steun. Na lange ritten heb ik last van mijn rug.
Bij een koude start maakt de auto rare tikkende geluiden. Na een paar minuten rijden is dit echter verdwenen. Volgens de Seat garage is dit normaal en vormt het geen enkel probleem.
Verder valt nog op dat de auto nogal begint te schudden bij het stationair draaien bij bijvoorbeeld het stilstaan bij het stoplicht. Waarschijnlijk komt dit doordat de motor dan op een zeer laag toerental draait.
Intussen heb ik zo’n 20.000 km met deze auto afgelegd. In die periode geen enkel probleem gehad. Nu het kouder is geworden, heeft de auto wel moeite met starten ’s ochtends. Ik vind dit wel een beetje vreemd voor een auto van een jaar.
De auto is ingeleverd bij de Leasemaatschappij aangezien ik ergens anders ben gaan werken. Al met al een fijne auto die Ibiza. Met name de versnellingsbak was geweldig.
Geen!