Seat Altea 1.2 TSI Ecomotive COPA Business (2012)
Uitvoering | Altea 1.2 TSI Ecomotive COPA Business |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Goede eerste indruk
Mijn vorige auto, de Octavia was een echt maandagmorgen model, de 1.2 TSI had aan alle kanten kuren en ik vond het wel tijd om wat anders uit te zoeken.
Ik had me voorgenomen om bij de TSI blokken weg te blijven, maar.....dan ga je zoeken naar een ruime auto met 20% bijtelling zo rond de 23.000 euro.
Ik heb gekeken naar een Ford Focus Station, fijne auto, redelijke kofferbak, maar toen de beslissing genomen moest worden kon ik nog geen proefrit maken in de 1.0. Dus dat ging niet door.
Op aanraden van een kennis een proefrit gemaakt in de Altea XL 1.2TSI en dat beviel meteen. Volop ruimte, rijdt soepel, stuurt strak.
In de eerste 450KM heb ik de volgende opmerkingen:
- Verbruik is niet heel best, maar wordt nu iets beter (1/12, nu 1/14)
- Stoelen zijn aan de krappe kant voor mijn postuur, maar beginnen nu wat beter te zitten (wennen misschien)
- De regensensor neemt soms wat onbegrijpelijke beslissingen
+ Het weggedrag van de Altea XL is uitstekend, stuurt uitstekend door de bochten zonder veel over te hellen.
+ Ben blij dat PON er niet voor gekozen heeft om hier eco bandjes onder te leggen, maar voor de ContiPremiumContact2 te kiezen.
+ De Navigatie werkt feilloos en telefoon, MP3, USB, iPod werken allemaal zoals het hoort. Er komt ook prima geluid uit de speakers