Seat Alhambra 1.9 TDi 90pk Luxe (1997)
Uitvoering | Alhambra 1.9 TDi 90pk Luxe |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Wegens veranderde gezinssituatie een grotere wagen nodig en dan liefst een diesel - na lang zoeken gevonden een nette betaalbare alhambra gevonden bij een dealer niet ver van de nederlandse grens nl. van isacker in stabroek - kilometerstand bij aanschaf was 171000 kilometer - auto werd afgeleverd met een grote beurt - inclusief distrubitieriem , nieuwe remmen en 4 nieuwe banden en 1 jaar garantie. Na bijna 1 jaar liet de electronische airco het afweten maar werd keurig volledig, verdamper en compressor inclusief leidingen onder waarborg alles vernieuwd. Deze auto rijdt heerlijk met een gemiddeld verbruik van maximum 6.5 liter/100 kilometer bij een rustige rjstijl maar weinig autoweg. Conclusie : dit is voor mij een perfecte wagen die in de loop van het komende jaar vervangen wordt door jawel een andere alhambra maar nu een tiptronic tdi 115 pk . Want dit is voor mij wel een minpunt : na verschillende automaten een handgeschakelde versie - deze wordt terug ingeruild bij dezelfde dealer waar ik er nog een goede prijs voor terugkrijg.
airco : pomp , verdamper en leidingen - keurig met zelfs een klein beetje coulance volledig vernieuwd zonder ook maar een rekening gezien te hebben - klasse
commando centrale vergrendeling - idem als voor airco
laatste jaarlijkse keuring 15000 kilometerbeurt en enkele ophangingsonderdelen met slijtage vervangen - totaal 450 euro
UPDATE
wagen is verkocht aan bijna 300.000 km. - heb er buiten om de 15.000 km. een beurt en eenmaal een distributieriem weinig kosten aan gehad. gaat nu een tweede leven tegemoet als taxi in afrika volgens de handelaar.heb nu een opel zafira - review volgt.
goede auto voor wie zich niet teveel stoort aan kleine electronische mankementen -centrale vergrendeling - elect. ruiten e.d. - auto heeft mij geen enkele keer met pech langs de weg laten staan.