Saab 900 2.0i (1995)

Saab 900

Uitvoering900 2.0i
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2003

Na jaren van onbezorgd leasen zocht ik privé een veilige en representatieve auto voor relatief weinig geld, waar ik (1.96 meter) goed in kon zitten, en deze zwarte Saab (immers model 9-3) voldoet hieraan. Hij is ruim, redelijk uitgerust (hoewel ik nog niet kon vermoeden dat ik een airco zo zou missen) en rijdt goed. Hij heeft prima stoelen en alle opties werken nog feilloos. Hij nodigt uit tot een rustig rijgedrag, hoewel je voor een 10 jaar oude auto uitstekend meekomt met het verkeer (130 pk en 200 km/u). De auto is bij een dealer gekocht met 6 maanden garantie.

Ik heb de auto tot nu toe bij de dealer laten onderhouden, maar de eerste beurt afgelopen november moest ik € 1.130,- afrekenen (waarbij een accu en een radiator samen € 200,- kosten, overige bleken uren en klein materiaal). Dat vind ik te veel, en ik denk dat de volgende beurten (zeker gezien de weinige kilometers) bij een fastfitter worden uitgevoerd. Verder is de uitlaat vervangen (€ 430,-). Naast dit onderhoud en wat kleine zaken die onder garantie zijn vervangen, heb ik geen problemen gehad. Op de rekening staat vermeld dat de achterschokbrekers matig zijn, en er moeten op termijn aandrijvingsrubbers vervangen worden. Resumé: hoewel eigenlijk probleemloos gereden, is deze auto m.i. niet goedkoop in het onderhoud.

5,5