Saab 9-3 Sport Estate 1.8i Business (2007)

| Uitvoering | 9-3 Sport Estate 1.8i Business |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2007 |
| Jaar van aanschaf | 2007 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na 4 jaar met horten en stoten Alfa-Romeo gereden te hebben op LPG-G3 heb ik vorige week deze nieuwe lease-auto in ontvangst kunnen nemen. Nadat ik de gewoonlijke alternatieven bekeken had was er geen auto die er voor mij uitsprong. Een Skoda Octavia Combi was rijkelijker uit te rusten, maar privé rijden we een Volvo V70 dus zó een grote station was een beetje overdreven. Toen viel mijn oog op de Saab 9-3. Deze auto wordt in een hele brede prijscategorie geleverd zodat het voor mij mogelijk werd om een 9-3 1.8i Business te leasen, tevens op LPG. De bestelling was snel besloten, omdat ik op deze manier kon profiteren van een gratis portable navigatie-systeem van € 800,-. Vorige week is de auto erg goed afgeleverd door Kompier Maastricht en ik ben er erg blij mee.
Ik heb gekozen voor de kleur laser-red, zeg maar signaalrood. Ik heb hiervoor gekozen om de auto een beetje uit de massa te laten springen. De 9-3’s die je ziet rijden zijn zwart of grijs. Verder leek rood me erg mooi. En ik kan zeggen dat de kleur in combinatie met de optionele 17 inch velgen er geweldig uitziet. Ik heb tot nu toe alleen nog maar positieve reacties gehad. De velgen waren de enige extra optie die ik gekozen heb omdat het Business-pakket zeer compleet is, met beige halflederen bekleding (erg fijn, leer in de Volvo wordt erg warm), parkeersensoren achter, dual-zone climat control, lederen stuur, dakspoiler, mistlampen, bumpers en stootlijsten in carrosseriekleur , follow-me-home functie, 4 bekerhouders (Alfa had er geen enkele) en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ik vind het heel erg verstandig van Saab om de 1.8i Business-editie zo gunstig te prijzen. Door de opties is de auto niet te onderscheiden van de rest van de 9-3 reeks waarvan de aanschafprijs kan oplopen tot anderhalf keer mijn de aanschafprijs van mijn auto.
De auto ligt mede dankzij de 17 inch velgen als een blok op de weg en is erg prettig geveerd. Bochten zijn zo hard te nemen als je wilt. De vering is niet te week en niet te stuiterend. Een goede tussenweg.
De prestaties zijn goed. De auto heeft maar 122 pk maar rijdt erg prettig. 160 rijdt hij in zijn vier, dus wanneer ik bij 120 wil accelereren gaat dat in de vier lekker vlot.
Ik heb de auto pas een week en tot nu toe is het enige probleem een matige radio-ontvangst.
Verder heb ik reacties gezien waarbij werd gezegd dat het nieuwe dashboard minder mooi zou zijn dan dat van het model tot 2006. Daar ben ik het niet mee eens, ik vind de drie draaiknoppen een stuk overzichtelijker dan alle knoppen op het oude dashboard. Verder is het systeem hetzelfde opgebouwd als in de Alfa wat prettig is.
(foto’s van mijn eigen auto heb ik nog niet, deze is van internet maar heeft dezelfde kleur + velgen)
Tot nu toe dus alleen de radio-ontvangst.