Saab 9-3 Cabriolet SE 2.0 (1998)

Gebruikersreview

Saab 9-3 Cabriolet SE 2.0 (1998)

Uitvoering9-3 Cabriolet SE 2.0
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2026

Een nog mooier feestje

Zoals in mijn andere review van een Saab 93 al beschreven, mijn midlife crisis is nog niet over en heeft een nog mooiere vorm gekregen: Een Saab 93 Cabriolet uit 1998.
Het is een turboloze 2.0 SE uitvoering maar wat een feestje is dit. Wat een ongelooflijk mooie auto in deze donkerblauwe uitvoering met creme lederen bekleding. Ik / wij hebben mooie kilometers gemaakt met de vorige Saab 93, dat was een 5 deurs 2.0 kleine t turbo ☺. Ten opzichte van dat is het wel anders rijden, de turboloze 2.0 heeft duidelijk minder pit maar het is een cabrio, dus daar mag je naar mijn idee ook lekker rustig mee toeren.
Dit is onze eerste cabrio en het klinkt wellicht wat afgezaagd maar dat hadden we veel eerder moeten doen. Wat is dat leuk toeren / rijden.
Nu even over de auto zelf, het is een luxe SE uitvoering. Creme lederen bekleding, stoelverwarming, elektrische stoelen met geheugen op de bestuurdersstoel, climate control, het enige wat kennelijk niet is aangevinkt op het optie lijstje is de cruise control. Is dat erg? Nee zeker niet maar wel weer wennen, de vorige Saab had dat namelijk wel. De motor is zoals al eerder gezegd een standaard 2.0 met 130PK. Het is genoeg maar zeker geen strepen trekker en dat is wel weer even wennen maar ook dit vinden we totaal niet erg want het is werkelijk fantastisch om met een open kap te kunnen rijden. Ik ga jullie op de hoogte houden van het wel en wee van deze Saab 93 cabrio en hopelijk kunnen we hier nog vele jaren van genieten. Vooralsnog is dit er echt wel 1 waar ik nog lang in wil blijven rijden.

7,0