Saab 9-3 Cabriolet 2.0 Turbo Vector (2007)
Uitvoering | 9-3 Cabriolet 2.0 Turbo Vector |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Op weg naar eerherstel
In vergelijking met mijn vorige 9-3 van het vorige model is deze nieuwere cabrio meer gebruikt/uitgewoond. Ondanks dat ie erg fijn rijdt, vraagt ie zeker om een aantal updates. De eerste update was een verplichting en dat betrof de automaatbak die de geest gaf. Omdat revisie kostbaar is in vergelijking met de waarde van de auto, heb ik in overleg met mijn garage Saab Service Oost een gebruikte bak laten plaatsen. Die gaat weer als de brandweer nu. Daarnaast heb ik onder garantie naar wat lekkage laten kijken, was het mechaniek van de rechter elektrische stoel defect en is het dak opnieuw afgesteld in het afgelopen half jaar. Vorige maand heb ik ook het interieur (dashboard en stoelen) laten opfrissen. Het witte leer is weer als nieuw daardoor. Aan het eind van de maand komt er nog een nieuw dak op en plaats ik andere Aerovelgen. Er ligt een 210 pk sterke Aero motor onder de kap, dus dan mag dat ?
Wat betreft rijden is de cabrio echt een veel modernere auto dan de oude. Stijvere koets, inmiddels een fijn schakelende automaat en ondanks de ook al 13 jaren in leeftijd een zeer luxe uitvoering met veel extra’s. De 210 pk sterke Aeromotor is onderin niet zo rap. Snel wegsprinten is er niet bij, eenmaal op gang is dat anders, het vermogen zit er wel degelijk. Maar goed, een Saab cabrio koop je ook om te cruisen
Deze 2007 9-3 is trouwens een tussenversie in vergelijking met de laatste 9-3 met de nieuwe neus. Hij heeft namelijk al wel het nieuwe dashboard. Bijzonder dat Saab destijds die vernieuwing in fases heeft doorgevoerd.
Hopelijk kan ik met de gedane diepte investeringen een mooi tijdje vooruit. Wat betreft uiterlijk - de kleur en het beige dak - is het misschien wel de mooiste combi waarin je een Saab cabrio kunt kopen...
Fijn rijden
De Saab nu 2 jaar in bezit en na aanvankelijke aanloopproblemen met een te vervangen versnellingsbak en het vernieuwen van de airco, rijdt de cabrio nu echt prima en fijn.
Inmiddels een nieuw dak erop, Aerovelgen eronder, dus uiterlijk is ie ook helemaal op en top. Ik rijd er het hele jaar mee door en dat is geen enkel probleem. Eigenlijk zonde om zo'n fijn rijdende en toch alweer 14 jaar oude schoonheid in de winter in de stalling te zetten.
Ik zit toch wel te kijken naar de opvolger, want ik wil nog één keer een 'nieuwe' Saab kopen. Had aanvankelijk de intentie om deze 2007 versie, met dus het nieuwe dashboard, om te laten bouwen naar een nieuwe neus en achterkant, maar dat kost meer dan de cabrio waard is en dat vind ik onverantwoord als investering. En hij is nu immers ook al zo mooi.
Verkocht
Hij is verkocht aan vrienden die er heel erg blij mee zijn!

Saab 9-3 Sport Sedan 1.8t Linear/NAP/Youngtimer/Cruise control/Airco/Stoelverwarming
- 2007

Saab 9-3 Cabrio 2.0t Vector Automaat | Rijklaar incl garantie | Hirsch Performance 195 Achterspoiler Xenon
- 2006

Saab 9-3 Cabrio 1.8t Vector Anniversary Automaat | Rijklaar incl garantie | Kap 2022 Hirsch 195 pk Turbodruk meter Xenon Navigatie
- 2007