Saab 9-3 Cabriolet 1.8t Vector (2004) #2
Uitvoering | 9-3 Cabriolet 1.8t Vector |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Een auto voor Spanje
In maart 2022 is de Volvo XC70 verkocht omdat een buscamper onze dagelijkse auto zou worden in ons nieuwe reizende bestaan. Graag had ik de auto erbij gehouden maar de maandelijkse vaste lasten waren mij te hoog. Het is een heerlijke auto en veranderen in de toekomst de omstandigheden dan overweeg ik zeker om er weer een aan te schaffen.
Omdat in Spanje het niet zo handig bleek om de buscamper als dagelijkse auto te gebruiken ben ik op zoek gegaan naar “iets” er bij. Gezien het weer in Spanje en het feit dat we daar over een garage beschikken ben ik op zoek gegaan naar een vierpersoons cabrio. Tweedehands auto’s in Spanje zijn erg duur en daarom in Nederland gaan zoeken. Een Renault Megane was wel erg goedkoop maar toch te klein (en ook niet echt mooi). Het budget verhoogd tot € 5.000 en de keuze gemaakt voor een Volvo C70 of Saab 93. Toen heel veel auto’s bekeken omdat er voor dit geld ook veel achterstallig onderhoud te koop is. Na verschillende Saabs te hebben gezien moest het een type 2 worden omdat ik deze veel mooier vind, betrouwbaarder lijkt te zijn en ook iets ruimer.
Uiteindelijk een exemplaar gevonden bij een particulier waar het vertrouwd voelde en het verhaal leek te kloppen. De auto laten beoordelen bij een bevriende garagist en die gaf aan dat het een prima auto was.
Ondanks zijn leeftijd ziet de Saab er smetteloos uit en rijdt zeer strak en comfortabel. Ook open bij snelheden boven de 100km/h.
De Saab is inmiddels naar Spanje gereden en daar hebben we al vele tochten in de bergen gemaakt. De auto bevalt boven verwachting.
Wordt vervolgd …