Rover 214 Si (1996)
Uitvoering | 214 Si |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Wilde na mijn Volkswagen Golf 3 iets nieuws gaan proberen. Ik kwam bij een autodealer terecht die de rover 1.4si verkocht (50000 km). Ik was toentertijd gelijk verkocht, vanwege de sportieve uitvoering en de vele extra’s die erbij zaten. Elektrische ramen, elektrische schuifdak, sportstoelen, lichtmetalen velgen etc etc. Qua prijs kwaliteit verhouding vond ik het toenertijd een goeie deal.
Ik heb aan de auto veel plezier gehad maar ook veel kopzorgen, eigenlijk teveel om op te noemen. Ik zou nooit, nooit meer een rover kopen, en raad echt niemand aan om er een aan te schaffen, tenzij je geld teveel hebt.
Tijdens het rijden hoor je veel gekraak, heb nog steeds niet kunnen achterhalen waar dat vandaan komt. Ben tussentijds naar de dealer geweest, maar kon niks vinden. De remmen van de auto zijn niet goed. Als je plotseling moet remmen,
dan gaat het stuur heel erg bewegen.
80000 km; remmen vervangen + lekke uitlaat vervangen
100000 km; koppakking lek (een veelvuldig probleem bij rover auto’s)
120000 km; achterwisserbladen en achterbelichting doet het niet + nieuwe banden en achterremmen vervangen
130000 km; lampjes van de airbag branden
170000 km; uitlaat is weer lek, nieuwe banden, nieuwe remmen
255000 km; radiator lekt, met als gevolg dat de motor te heet wordt, weer koppakking kapot!
Ben heel erg blij dat ik van de auto af ben.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee