Renault Twingo TCe 90 Dynamique (2016)

autoreview

Renault Twingo
Renault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault Twingo

Signalement

UitvoeringTwingo TCe 90 Dynamique
Versnellingen6, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2021
KM-stand bij aanschaf33.013 km
KM-stand laatst37.153 km
Lezerswaardering: 30%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Twingo automaat, een half jaar in gebruik

 • 35.265 km

Deze Twingo automaat een half jaar geleden gekocht.
Ik had al enige ervaring met dit type Twingo, maar dan met de handgeschakelde 75 pk versie van mijn dochter.
Deze heeft 90 pk en een 6-bak automaat.
Dit type Twingo moet je m.i. rijden om te gaan waarderen. Vooral de wendbaarheid en de overzichtelijkheid zijn heel erg fijn. Deze is daarnaast door de automaat en de 90 pk motor ook nog eens erg fel. Deze luxere Dynamique uitvoering is ook veel stiller dan de goedkoper uitvoering die mijn dochter had.
Na aflevering waren er eerst wat problemen met een terugkerende storingsmelding m.b.t. laadstroom. Dat is door de dealer zonder enig probleem, na een paar keer zoeken, goed verholpen.
Qua rijden is deze auto veel fijner als de vorige Twingo automaat.

Na een jaar

 • 37.153 km

Inmiddels de auto een jaar in bezit. De 6-jaar beurt uit laten voeren, geen bijzonderheden. Gemiddeld gebruik ongeveer 1:16,5. Door de combinatie van de edc-automaat, lichte gewicht, korte eindoverbrenging en redelijk vermogen nodigt de auto uit tot flink doorrijden in de stad en op de secundaire wegen.
Voor de dagelijkse dingen pak ik liever deze dan de Clio (die ik ook heb). Zo'n dubbele koppeling automaat rijdt erg fijn, hoewel deze wel wat problemen geeft. Bij het opschakelen naar sommige versnellingen bonkt hij, de mate van bonken is afhankelijk van het vermogen wat je vraagt. De dealer kan niet vinden wat de oorzaak is.
In ieder geval niet, zoals bij de Volkswagen bakken, vervuiling van de oliekanalen omdat deze droge plaatkoppelingen heeft.
Onlangs zag ik op autoweek een review over het kopen van een tweedehands Twingo van dit type. Ik denk nog steeds dat je deze auto pas kunt waarderen als je hem gebruikt. De korte draaicirkel, de overzichtelijkheid, de hoge laadvloer, de korte eindoverbrenging, de hoge instap. Het maakt het tot een ideale auto voor het dagelijks gebruik, tenzij je dagelijks over de snelweg van de ene kant van het land naar de andere rijdt (lijkt me overigens met welke auto dan ook meer een straf dan een vrijwillig genoegen).

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Renault Twingo

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens