Renault Twingo 1.2 Initiale (2001)

| Uitvoering | Twingo 1.2 Initiale |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2001 |
| Jaar van aanschaf | 2009 |
| KM-stand bij aanschaf | 106.000 km |
| KM-stand laatst | 109.200 km |
Mijn Renault Twingo
Dit is alweer mijn 2de Twingo na 7 maanden mijn rijbewijs te hebben gehaald.
Mijn eerste Twingo een paarse uit 1994 kwam niet door de APK.
Nadat ik mijn eerste Twingo had achtergelaten bij de garage ben ik een tijdje autoloos geweest maar toch langzaam weer gaan zoeken naar een andere auto. Ondanks vele test-ritten met andere auto's toch weer terug gekomen op een Twingo. Deze Twingo is een stuk luxer en veiliger dan z'n voorganger. Hij is voorzien van airco (Overigens een super goede airco), 2 airbags en stuurbekrachtiging.
Het leuke aan een Twingo vind ik zijn uiterlijk. Ik ben een jongen van 19 jaar en ben nog nooit een jongen tegengekomen van mijn leeftijd, die ook een Twingo rijd, unieker kan niet xD. Ook mijn vrienden/vriendinnen vinden de Twingo een fijne auto met als nadeel dat ik meestal de Bob ben.
De kleur, geel, die ik overigens best grappig vind, past wel bij een Twingo. Ook de ruimte in de Twingo is fijn. Je kan makkelijk 2 passagiers op de achterbank vervoeren door de verschuifbare achterbank. Ook rij ik vaak lange afstanden met de Twingo. Merk wel dat hij een stuk zuiniger is op de snelweg dan in de stad. 120 op de snelweg is geen probleem.
Door een beetje te passen en te meten kan je makkelijk met zijn vieren en bagagge in een Twingo op vakantie gaan. Hou er wel rekening mee dat hij dan een stuk langzamer is. Overigens hebben we wel veel plezier hebben tijdens de reis door de super goede boxen die erin zitten. De stoelen gaan je wel een beetje vervelen na een paar uur maar dan kan je makkelijk als excuus een rook of plaspauze inlassen.
Wel vind ik deze Twingo minder pittig dan mijn vorige Twingo. Ook was de korte koppeling in het begin wennen. Hij slaat snel af. Ook merk ik dat hij een stuk minder zuinig is dan zijn voorganger.
Voorderest al super veel plezier gehad met deze Twingo!
Enorme kras en deuken
Iemand heeft een flinke kras (Door de laklaag heen) met een sleutel oid achtergelaten over de gehele rechterkant en een flinke deuk in de achterklep geschopt. Ik zou niet meer weten waar en wanneer het is gebeurt maar balen is het wel. Hij is wel alweer uitgedeukt en opnieuw gespoten. Ketjinggg! Juist nu in de vakantie periode.