Renault Twingo 1.2 Expression (2000)

Renault Twingo

UitvoeringTwingo 1.2 Expression
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2003

We zijn uitermate tevreden over deze auto. Hij is als tweede auto voor een (relatief) prikkie gekocht bij een wat vage handelaar. De auto zag er werkelijk als nieuw uit en had slechts 30.000 km gereden. Na de onderhoudshistorie bij de Renaultdealer waar de auto nieuw was gekocht, te hebben opgevraagd, durfde ik het wel aan. De kilometerstand leek te kloppen en de auto had z"n eerste kleine beurt bij 20.000 km gehad. Ik heb "m dus gekocht. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad!

Deze Twingo rijdt, zeker voor een automaat, relatief zuinig, kost weinig in onderhoud en is super qua gebruiksgemak.

Het is geen hele luxe auto, maar alles wat erop moet zitten zit erop. Daarnaast zijn nog elektisch verstelbare spiegels en ramen en twee airbags aan boord. In combinatie met de velours bekleding is het ding redelijk "af".

Vormgeving is natuurlijk erg persoonlijk. En persoonlijk vind ik de blije uitstraling en vrolijke interieurkleuren een stuk beter dan het gemiddeld oersaaie Duitse ontwerp.

De bouwkwaliteit van deze auto is super. Niet alleen in vergelijking met andere Renaults die ik heb gehad, ook in vergelijking met al genoemde Duitse producten. De carrosserie voelt zeer stijf aan. Hoewel de gebruikte kunststoffen niet de allermooiste zijn, zit het ding totaal kraak- en rammelvrij in elkaar, zelfs als je over extreem slechte Belgische kasseienwegen rijdt. Dat heb ik zelfs in nieuwe Duitse auto"s wel eens anders meegemaakt.

De ruimte in dit autootje is briljant, met name door de verschuifbare achterbank.

Deze Twingo is een echte stadsauto. Door de automaat ben kom je supersnel van je plek bij verkeerslichten, tot grote frustratie van menige gefrusteerde yup in een leasebak.
Hij past in praktisch elk gaatje en het overzicht is super. Alleen de neus is, en dat is lastig bij het parkeren, niet te zien.
Het is concluderend een ideale "gooi-en-smijt" auto voor in de stad. Op de snelweg is de lichte besturing wat vaag en vraagt redelijk wat correcties. Bij nieuwere (1.2 16 v) Twingo"s is dit overigens stuk beter.

Al met al zijn we uitermate tevreden over deze auto.

Geen.

9,5