Renault Talisman Estate TCe 160 Business Intens (2021)
Uitvoering | Talisman Estate TCe 160 Business Intens |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2021 |
Wat een heerlijke reisauto
In 2021 mocht ik weer een nieuwe leaseauto uitzoeken. Dat is natuurlijk altijd feest.
Eerst gekeken naar een goed uitgeruste Renault Mégane Estate, maar kwam er bij het calculeren achter dat voor niet heel veel extra ik in een heel mooi uitgeruste Talisman Estate kon gaan rijden. Dus dat ook maar gedaan, en wat zijn wij er blij mee!
Het is een heerlijke reisauto met fantastische stoelen. Het is dat ik vanwege rugklachten (niet door de auto veroorzaakt haha) graag overstap naar een wat hogere auto, maar doe echt wel met pijn in mijn hart ergens de komende maanden afstand van de Talisman. Ik hoop dat hij een mooi nieuw plekje vindt waar hij zijn/haar nieuwe berijders mag trakteren op al het comfort!
Maar nu hoe is de auto bevallen?
Op lange stukken rijden is het echt een feest, het comfort, het verbruik (iets boven de 5 liter op 100 km) en dergelijke zijn helemaal top. Door het glazen dak kan iedereen ook van alles zien en meemaken. Voordeel is wel dat er ook een scherm voor gedaan kan worden, zodat het indien gewenst ook wat donkerder is (vooral bij erg felle zon bijvoorbeeld)
De bagageruimte is ook lekker ruim, er kan zo van alles mee op reis. Ik heb er ook dakdragers bij, maar die heb ik nog niet nodig gehad. Een goed Ikea-pakket kan zonder problemen mee.
Is het dan alleen maar hosanna, helaas niet. Binnen de stad rijden is echt niet zuinig (rond de 7,5 liter per 100 km) en helaas heb ik het 4-control systeem er niet op zitten, dus dan merk je echt wel dat het een grote auto is.
Het is een lease auto, dus qua onderhoudskosten heb ik het niet zo in beeld, maar heb ik dan hele gekke dingen gehad? Nee ook niet echt. het gekste wat ik heb gehad is dat de bovenkant van het dashboard niet helemaal goed gemonteerd zat en daar is een nieuwe voor gekomen, dus geen probleem. Verder heb ik alleen het reguliere onderhoud moeten doen.
We mogen inmiddels ook genieten van een hond in ons gezin en die past zonder problemen in onze Talisman. Kan lekker languit liggen, heerlijk!
Ook hebben we de Talisman mogen gebruiken als trekauto van een caravan en dat doet hij ook zonder problemen. We zijn alleen een keer vanwege wegwerkzaamheden stil komen te staan op een 12% helling en dat gaf wel een beetje uitdaging om dan weer in beweging te komen, maar wel weer uit eigen beweging (haha lekker dubbel) naar boven gekomen. Je leert op deze manier ook beter op de ANWB-routekaarten te kijken en te zien dat men daar ook advies geeft voor het rijden met een caravan op bepaalde wegen.
Dus nu de 4 jaar bijna aan het einde komt, mogen we weer uitkijken naar een volgende waggie!
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Renault Talisman Estate 1.3 TCe Business Intens 70.000km | NLauto | Dodehoek | LED kopl | Stoel/stuurverw | Camera | DAB | El.klep
- 2021

Renault Talisman Estate 1.3 TCe Limited / 160 PK / Automaat / Trekhaak / Keyless / Cruise / Massage / PDC A / LMV
- 2020

Renault Talisman Estate TCe 160pk Limited EDC/Automaat Cruise | Climate | Carplay | Parkeersens. v+a
- 2020