Renault Talisman Estate TCe 160 Business Initiale Paris (2021) #2

Renault Talisman Estate TCe 160 Business Initiale Paris (2021)

UitvoeringTalisman Estate TCe 160 Business Initiale Paris
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2025

Mijn Renault Talisman — van Panda naar Panoramis

Toen de Fiat Panda van mijn vriendin werd verkocht, wisten we dat het tijd werd voor iets groters. Een echte gezinsauto, met ruimte voor alles wat het leven tegenwoordig met zich meebrengt. En zo rolde deze Renault Talisman Initiale Paris onze oprit op.

Klein beetje informatie over de auto. Hij komt van Bochane vandaan en is een ex-lease bak. Hij stond te koop met 103.000 op de teller in 4 jaar tijd. Dit leek mij niet echt een probleem. Zelf rij ik gemiddeld 10k per jaar.

Het comfort is werkelijk subliem. De stoelen zijn verwarmd, geventileerd én voorzien van massagefunctie. Ik heb echt het idee dat ik aan het opscheppen ben soms. Daarboven een panoramadak waardoor het langs schiphol rijden geen straf is om soms naar boven te kijken. ’S avonds zorgt de ambianceverlichting voor precies die sfeervolle gloed die je verwacht bij een auto met “Paris” in de naam.

De 4Control vierwielbesturing maakt hem verrassend wendbaar, zelfs in nauwe straatjes. En mocht er ooit een caravan moeten komen dan heb ik zelfs een trekhaak.

Qua rijervaring is het een genot: hij zweeft over de weg, al voel ik bij het schakelen soms een klein schokje in de transmissie. Herkenbaar voor andere Talisman-rijders? Misschien gewoon dat Franse temperament.

Verbruik is keurig: 1 op 18 op de snelweg, 1 op 14 binnendoor. En hoewel we ook een Renault Clio hybride hebben als werkauto, is dat echt een totaal andere beleving. De Clio is praktisch, maar de Talisman… die rijdt met stijl, rust en karakter.

Misschien een deze post nog een beetje te dromerig? De tijd zal het leren en daar heb ik wel zin in met de auto.

En mochten er mensen zijn die tips hebben of opmerkingen over de auto of mijn schijfstijl let me know! Ik ga graag het gesprek aan.

Bedankt voor het lezen!