Renault Talisman Estate dCi 160 Initiale Paris (2018)
Uitvoering | Talisman Estate dCi 160 Initiale Paris |
Versnellingen | 6, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Ondanks mindere recensies toch een fijne auto
Na een foutje bij de aflevering ( breuk in sonde kabel) rijd ik nu zonder problemen in deze prachtige auto. De instelmogelijkheden zijn bijna oneindig. Je vindt, na een beetje speurwerk, altijd een bij jou passende instelling. Voor die instellingen heb je acht keuzes om ze op te slaan. Je kunt dus een economische en een sportieve instelling opslaan, met bijbehorende presentatie van het dashboard. R_link 2 werkt, naar mijn bescheiden mening, prima. Ik heb hiervoor een Laguna 3; een citroen C5, en een Honda Accord gereden, en ik vind dit toch het beste systeem. Je moet je er even in verdiepen en dan werkt het prima. De presentatie van de navigatie is van TomTom en geweldig.
Het comfort ligt, ondanks de 19 inch velgen op een hoog niveau. De stoelen zijn op honderden manieren in te stellen, met massage, ventilatie en verwarming en zitten geweldig. De wegligging is voorbeeldig en de auto laat zich met 4 control voorbeeldig door elke bocht sturen. Alle veiligheidsfuncties, en dat zijn er vele, werken prima. Het is een estate, dus achterin is het geruis van de wielen wat beter te horen. Voorin heb je er absoluut geen last van. Ik ben vooral enthousiast over het head up display. Prima afleesbaar, ook bij veel zonlicht.
De kofferruimte is groot en praktisch. Ik heb een thuiskomertje (geloof absoluut niet in een reparatieset) met de basluidspreker in het midden. Alleen het handsfree openen van de achterklep werkt, mede door de aangebrachte wegklapbare trekhaak, niet echt goed.
Ook de Bose geluidsinstallatie is fijn om naar te luisteren. De airco laat zich los van R_link, bedienen en werkt goed. De LED lampen geven een enorme bak licht. Of ik de automatische demping blijf gebruiken weet ik nog niet. Die schakelt het groot licht uit bij scherpe bochten en dat is hier niet erg praktisch in het heuvellandschap met veel scherpe bochten. Hier is De Creuse in het hart van Frankrijk.
Ook de service van Renault is geweldig. Overigens een van de redenen waarom ik weer voor een Renault heb gekozen. Een probleem met R-Link 2? Je krijgt binnen twee dagen antwoord.