Renault Scénic TCe 130 Bose (2017)
Uitvoering | Scénic TCe 130 Bose |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Happy met mijn Renault Scenic Bose
Ik ben een groot autoliefhebber. In de achterliggende 47 jaren wisselde ik 103 keer van auto, meestal nieuw en soms jong gebruikt. De laatste jaren reed ik voornamelijk BMW, Mercedes, Peugeot en Jeep. Rond de eeuwwisseling kocht ik 3 nieuwe Scenics en dat waren dan ook mijn laatste Renaults. In januari van dit jaar reed ik Nissan. Ik bezocht de dealer van Nissan en Renault in Vlaardingen. Mijn oog viel op de nieuwe Renault Scenic. Ik was direct gecharmeerd van het nieuwe model en zijn uitstraling. Na een proefrit rond de tafel met de verkoper die op mij een vriendelijke en deskundige indruk maakte. Wij waren het snel eens m.b.t. de deal. Ik bestelde een Renault Scenic Tce 130 bose met enkele extra's zoals uitgebreide parkeerhulp, winterpakket en reservewiel, in de kleur lichtblauw metallic met zwart dak. De levering duurde langer i.v.m. brand bij een toeleveraar, maar uiteindelijk werd de auto ruim een maand geleden geleverd. Tijdens het wachten werd ik netjes geinformeerd over de status van de vertraging en over de levering ben ik uitermate positief.
In het begin moest ik even wennen aan de auto, het instructieboekje heeft mij aardig uit de brand geholpen. Tot nu toe heb ik veel positieve reacties ontvangen van bekende maar ook veel onbekende mensen, vooral de kleurcombinatie lichtblauw met zwart valt bij iedereen erg in smaak.
Opvallende positieve zaken:
Mooie uitstraling en complete uitrusting;
Mooie opvallende 20 inch wielen;
De halfleren stoelen geven een goede steun en zijn voorzien van mooi materiaal, uitschuifbare zitting, mooie robuuste hoofdsteunen en stoelmassage;
Functionele rijhulpsystemen die vanwege de verschillende instellingen niet hinderlijk zijn;
Onvoorstelbaar veel bergruimte in diverse vakken, kastjes, lades en kofferbak;
LED verlichting die echt veel meer zicht geeft bij duisternis;
Groot praktisch navigatiescherm wat, na wat oefenen, vrij makkelijk te bedienen is;
Comfortabel rijgedrag met directe sturing en soepele schakeling;
Toch nog enkele zaken die voor verbetering vatbaar zijn:
Ik ben 1.93 m waardoor de beenruimte voor de bestuurder iets ruimer had mogen zijn. De beenruimte op de achterbank is daardoor wat aan de krappe kant;
De grote wielen hadden wat breder mogen zijn, de auto reageert stug op drempels;
De trekkracht bij lage toeren gaat wat moeizaam, terugschakelen en hogere toeren zijn daarbij een oplossing;
De antenne had bij een duurdere uitvoering met DAB beter vervangen kunnen worden voor een haaievinantenne;
De eerste 1000 km liep de (koude) motor een beetje onregelmatig. Ik heb het idee dat dit probleem afneemt;
Al met al ben ik uitermate tevreden met de nieuwe Scenic en mijn dealer in Vlaardingen. Het benzineverbruik ligt momenteel op 1:11, daarbij moet ik aantekenen dat ik voornamelijk korte ritten rij. Ik denk dat het benzineverbruik in de toekomst nog wel zuiniger gaat worden.
De BOSE installatie geeft mij niet de kwaliteit die ik er van heb verwacht. Ik heb begrepen dat dit op de nieuw te bestellen auto's is verbeterd door Renault. Jammer dat hiermee niet is begonnen bij de intrede van het nieuwste model want dan was ik wellicht meer tevreden geweest over de kwaliteit hiervan.
PRIVATE LEASE Renault Scénic

Renault Scénic 1.2 TCe Intens 7p. / Camera / Navigatie / 20'' / Half leder / Keyless / Dodehoek / Cruise Control
- 2017

Renault Scénic 1.2 TCe Zen 2-tone|Navi|Cruise |LMV 20 Inch|Keyless
- 2017

Renault Scénic 1.3 TCe Bose | Camera | Navigatie | Climate Control | Cruise Control | Apple Carplay / Android Auto |
- 2019