Renault Scénic 2.0 16V Privilège (2010)
Uitvoering | Scénic 2.0 16V Privilège |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Mooie dorstige Scenic
Na 15 jaar gereden te hebben met de Renault Megane ( 3 x, 1998, 2001 en 2001) en in titaal zo"n 220.000 km daarmee te hebben gereden, werd het tijd voor een moderne auto met hoge instap. Ben gaan shoppen bij diverse merken en kwam toch steeds weer uit bij een Modus of Scenic van bouwjaar 2010. werd uiteindelijk een Scenic van 2010, vers ingevoerd en dus een spiksplinternieuw kenteken, mijn nieuwe auto ( een 9 jaar oude occasion met 39.850 km op de teller)), ziet er als nieuw uit rijdt ook zo en heeft dus ook een buren pestend kenteken. Rijdt werkelijk als een speer, heeft een 2 liter motor met CVT automaat en is super stil en comfortabel.
Maar wat is-ie groot en wat heeft hij dorst. Mijn Meganes namen genoegen met 7,5 liter op 100 km, maar deze jongen wil wel ff 11 liter op 100 km. Ok heeft 300 kg meer op zijn rug , maar toch....! Rijdt altijd heel kalm en rustig en zal dus wat meer moeten reserveren voor die extra benzine kosten...! Voor de rest, wat een uitgebreide elektronica...pffff... dat wordt studeren, om alles te leren en onder de knie te krijgen. Een ding vind ik in elk geval uiterst vervelend.....de TomTom staat ALTIJD aan, of ik moet ermee genoegen nemen dat ook de radio cq handfree functie van de telefoon het niet doet. Daar moet ik toch een truc op zien te vinden. Ook het betaald updaten bevalt mij helemaal niet, kost handenvol geld en ik heb een lifetime update bij mijn "losse"TomTom met groot scherm....! Is tot nu toe enige minpunt in de (bediening van) de elektronica. Zal zo nu en dan updaten.