Renault Scénic 1.9 dCi Expression Luxe (2003)
| Uitvoering | Scénic 1.9 dCi Expression Luxe |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand laatst | 0 km |
De Scenic is mijn eerste nieuwe auto en heb hem gekocht terwijl deze nieuw op de Nederlandse markt was. Bij de introductie, die fraai werd verzorgd door Renault Nederland op een boot, viel mij op dat de richting aanwijzer uit ging terwijl je een bocht instuurt.
Nu ik mijn eigen exemplaar heb, vond ik dat nog steeds vreemd tot ik bij een vriend van me zag (die er sinds een maand een heeft) dat het wel kan zoals het hoort. Navraag bij mijn dealer leverde me een nieuwe stuur kolom schakelaar op en het probleem is verdwenen.
Op het gebied van ruimte en flexibiliteit van het interieur heb ik alleen maar lof en ik heb de Scenic onder andere om deze reden gekocht.
De 1.9 dCi motor voldoet in dagelijks gebruik uitstekend en afgelopen week op de Duitse en Oostenrijkse wegen hebben we zeer ontspannen en zuinig (1 : 17,2 over 2300 km) gereden. De luxe is enorm en je raakt snel verwent door diverse automatisch geregelde zaken.
Als optie heb ik het Becker navigatiesysteem laten monteren en heb daar zeker de afgelopen wintersport vakantie enorm veel plezier van gehad. Ik kan geen vergelijking maken met een nav. systeem met kaart, maar het pictogrammen systeem heeft me op mijn bestemming gebracht.
Tijdens het rijden bij temperaturen onder nul valt me op dat de bovenbouw van de portieren nogal kraakt en dat de automatische climat control de temperatuur in het interieur nogal laat schommelen en dat de ventilator vaak op hoge snelheid draait en dat het snel te warm wordt in de auto.
Krakende deuren bij vrieskou.
Richting aanwijzer te makkelijk uit.
R.a. aflopende band (ventiel defect)
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Opel Zafira - Renault Scénic - Toyota Corolla Verso - Occasion Test

Renault Scénic 1.5 dCi 100pk Privilège Comfort (2005)

Test: Volkswagen Golf Plus - Seat Altea - Renault Scénic

Renault Scénic 1.6 16V Privilège Luxe (2004)