Renault Scénic 1.6 16V Expression (2001)
| Uitvoering | Scénic 1.6 16V Expression |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2001 |
| Jaar van aanschaf | 2001 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Een prima auto, waar we ruim 2 1/2 jaar met veel plezier in hebben gereden.
I.v.m. onze gezinsgrootte en de aanschaf van een zwaardere caravan hebben we een Toyota Avensis Verso gekocht omdat deze wat groter is met een 2.0 liter motor.
Dit was onze tweede Scénic; in de vorige anderhalf jaar zonder problemen gereden. Het comfort van deze auto is heel prettig. De zit achter het stuur is best wel goed, de stuurstand heb ik nooit als een probleem ondervonden. De vele snufjes en opbergvakjes zijn heel fijn in gebruik.de ruimte, zowel voor als achterin is voor dit formaat auto uitstekend.
Wat betreft het trekvermogen(caravan beladen 1.150 kg) was ik niet geheel tevreden. Vooral het wegrijden op een helling gaf best wel eens problemen. Daarom raad ik zeker een 2.0 aan. Voor de rest een prima auto.
1)Met 15.000 km ging een bobine kapot (garantie)
2)De laatste tijd hadden we war startproblemen met het afslaan van de motor bij de koude start.
3)De auto zakt bij belasting van de trekhaak nogal door. Huplveren zijn daarom aan te bevelen.
4)Tot twee keer toe zijn de remschijven onder garantie schoongemaakt i.v.m. irritant piepen bij het remmen.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Opel Zafira (2003) vs. Renault Scénic (2001) - Occasiontest

Renault Scénic 2.0-16V Privilège (2002)

Noé (22) kocht als eerste auto meteen een hot hatch, deze Peugeot 206 GTI. Mooie score!

Hyundai-CEO: ’Globalisering is helemaal over’