Renault Scénic 1.6 16V Dynamique Luxe (2003)
| Uitvoering | Scénic 1.6 16V Dynamique Luxe |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 9 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
De auto gekocht bij een Renault dealer in Amsterdam. Deze Scenic was op kenteken gezet in September 2003 en wij hebben de auto gekocht in Januari 2004. De auto had toen 9 kilometer gelopen.
De auto is voorzien van (bi)xenonlampen en een glazendak en 17’ velgen. Omdat het de Luxe uitvoering is heb ik verder geen wensen meer.
We hebben bij de aanschaf gekeken of we een nieuwe Scenic 2.0 16V kochten ie een ’goedkopere uitvoering’, of deze 1.6 16V uit 2003. We hebben een kleine caravan dus hebben we gekozen voor deze 1.6 16V. Dit is mij absoluut niet tegengevallen. Door de Alpen en Frankrijk ging de Scenic als een speer. Geen enkel probleem. Maar ik denk wel dat als er een zware carvan getrokken moet worden de 2.0 16V de betere optie is.
UPDATE:
Wat een ongekende luxe heeft deze auto in vergelijking met zijn concurenten.
Dat zijn er al behoorlijk veel. Even een opsomming:
- defect aan richtingaanwijzer (verholpen onder garantie)
- defect aan linker buitenspiegel (verholpen onder garantie)
- defect aan het glazen dak (verholpen onder garantie)
- defect aan passagiersstoel (nog niet verholpen, wel gemeld)
- defect aan bestuurdersstoel (nog niet verholpen, wel gemeld)
- scheur in bekleding passagiersstoel (nog niet verholpen, wel gemeld)
_ defect aan rechter koplampsproeier (nog niet verholpen, wel gemeld)
- defect aan rechter buitenspiegel (nog niet verholpen, wel gemeld)
Kortom eigenlijk teveel voor zo"n jonge auto. Maar ik vind altijd een luisterend oor bij de dealer en ze staan altijd voor me klaar. Klasse! Tot nu toe hebben ze alles altijd verholpen en gaan ze de mankementen die nog niet zijn verholpen ook oplossen.
UPDATE:
De mankementen zijn verholpen, maar, er zijn weer nieuwe bijgekomen:
- deuren openen niet als je je hand in het handvat steek.
- spiegel bestuurderkant klapt wel in maar niet volledig uit. (dit is de 2e spiegel al)
Deze mankementen moet ik nog aanmelden bij de dealer. Ze zullen vast verholpen worden.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Opel Zafira - Renault Scénic - Toyota Corolla Verso - Occasion Test

Renault Scénic 1.5 dCi 100pk Privilège Comfort (2005)

Test: Volkswagen Golf Plus - Seat Altea - Renault Scénic

Renault Scénic 1.6 16V Privilège Luxe (2004)