Renault Scénic 1.5 dCi 85 Business Line (2007)
| Uitvoering | Scénic 1.5 dCi 85 Business Line |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2007 |
| Jaar van aanschaf | 2007 |
| KM-stand bij aanschaf | 16 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Mijn vorige auto was een Renault Clio III die erg goed beviel, maar voor waar ik de auto voor gebruik wilde ik toch graag wat meer comfort. Ik wil niet zeggen dat de Clio niet goed was, maar op langere ritten van 600 km op een dag merk je toch wel de tekortkomingen van een auto die ontworpen is om in de stad te rijden. Met een jaarkilometrage van rond de 70.000 km zijn goede stoelen een vereiste. De Clio had bijvoorbeeld geen lendesteun, die miste ik toch wel. Maar genoeg over de Clio.
Ik heb gekozen voor een Scénic 1.5 dCi met 85 pk met als opties metallic lak, panoramisch schuifdak en een verschuifbare middenconsole. De uitvoering is een Expression, maar ik kon alleen maar de business line vinden in de lijst van Autoweek. Het is geen snelheidswonder en ik was bang dat het verschrikkelijk ging tegenvallen, maar ik ben aangenaam verrast. De auto heeft een beetje moeite om op gang te komen, maar als het eenmaal rolt gaat het erg goed. De auto komt goed mee in het snelwegverkeer. Ik heb de auto in ontvangst genomen op 5 februari en heb nu 2 1/2 week later 4100 plezierige kilometers gemaakt.
Het gemiddeld verbruik ligt tot nu toe op 1 op 17,7. Hopelijk wordt dat nog beter als de motor wat meer los komt.
update 16-03
De kilometerstand is inmiddels de 9000 gepasseerd en ik ben nog steeds zeer tevreden. Het verbruik gaat wat omlaag, is nu gemiddeld 1 op 18,5.
Als reactie op de reacties, de kleine 1.5 dCi bevalt prima. Ik had een grotere motor kunnen kiezen en ook kunnen veroorloven, maar ik wilde deze eens proberen.
update 15-05
Ik heb gisteren de 20.000 km beurt laten uitvoeren bij de Renault dealer, en zoals vewacht geen rare dingen boven gekomen. Behalve dan dat men mij mede deelde dat ik een spijker in de linkervoorband heb.... :-( De beurt kostte overigens 199,71 Britse pond wat overeenkomt met 291,82 Euro. Vooral de olie heeft de prijs flink opgedreven, 5 liter 5W40 volsyntheet kostte 52,58 Euro, maar goed de motor vindt het lekker dus vooruit maar...
Het verbruik is blijven steken op 1 liter op 17,7 km (5,7 l/100 km), ik blijf van mening dat een zesde versnelling het verbruik omlaag kan krijgen. Ik ben geen snelle rijder en je ziet ook dat het verbruik op binnenwegen omlaag gaat, maar zo gauw als je op de snelweg zit gaat het weer (langzaam) omhoog. De motor draait rond de 3000 rpm bij een snelheid van 120 km/h, in mijn opinie te hoog om lekker zuinig te kunnen rijden. Het bewijs wordt geleverd door de 1.5 dCi met 105 pk die een zesbak heeft, ik hoor regelmatig dat mensen daar een beter verbruik mee scoren.
Verder nog steeds een prima auto waar ik met plezier in rijd. De auto heb ik wel ingeruild op iets heel anders, namelijk een Laguna II phase 2 Grand Tour 2.0 dCi 150 Dynamique Navigation (hele mond vol), een rijk uitgerust uitloopmodel, ik kon de verleiding niet weerstaan... Deze wordt op de 21e mei afgeleverd.
Update 21 mei: de auto is eruit. Ik rijd nu dus met de Laguna, review volgt.
Af en toe een kraakje van het panoramisch schuif dak. Ik zal de rubbers eens schoonnmaken en invetten.
Ik heb de rubbers ingevet, maar het kraakje is helaas gebleven, ik laat het maar voor wat het is.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Omdat bijna iedereen een SUV wil, koop je deze MPV's en stationwagon voor weinig

Renault Scénic 2.0 16V Conquest (2008) - Test

Renault Scénic / Grand Scénic (2007) - Test