Renault Scénic 1.5 dCi 80pk Expression Comfort (2003)

UitvoeringScénic 1.5 dCi 80pk Expression Comfort
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Fijne auto maar veeeeel onderhoud

Deze auto als leaseauto aangeschaft en na 4 jaar overgenomen van leasemaatschappij. Destijd gekozen voor deze auto vanwege comfort en reike uitrusting. Ook was destijds de commonrail diesel nog niet zo gewoon.

Comfort
Het comfort is heerlijk. De stoel is goed te stellen en met mijn lengte (1,90 m) kan ik ook prima mijn voeten kwijt. Ik rij nu zakelijk een mondeo maar dat kan echt niet aan het comfort tippen.
Heb panoramadak en daardoor is het binnen heerlijk licht. Het dak openen heeft niet veel zin boven de 50 km/h. Het maakt dan teveel lawaai om prettig te rijden.

Motor
De motor is een juweeltje en is enorm zuinig. Met de 1.5 diesel kan ik mijn caravan van 1300 kg trekken door de bergen. Niet rap maar is prima te doen. Wie scheurt er nu met een sleurhut?
De auto is natuurlijk geen racemonster maar heb al de nodige bonnen voor te snel rijden gehad.
Verbruik van rond de 5 l/100km is gemiddeld. Door zuinig te rijden kun je dit naar 4 l/100km brengen.

Onderhoud / kosten
En dan meteen het grootste nadeel van deze auto. In het eerste jaar problemen gehad met deursloten die niet open gingen. Achter zijn de sloten vervangen. Tussen 2-4 jaar weinig onderhoudskosten gehad. Nadat ik de auto van de leasemaatschappij overgenomen had kwamen er flinke kosten. Instrumentenpaneel viel uit en is vervangen (E 750), airco radiator vervangen (E 800), Schuifdak opent niet (E 700), bedrading achter vervangen wegens storing (E 400), kaartsleutel defect (E 180). Het is dus vooral de electronica die het af laat weten de laatste twee jaar.
Tot overmaat van ramp blijk ik enorm af te schrijven op de auto. Ik ben dus eigenaar na 4 jaar geworden en krijg nog maar 50% terug van wat ik er 2,5 jaar geleden voor betaald heb.

Als leaseauto erg aan te bevelen. Prive heb ik liever iets wat heel blijft (zoals mijn Mitsubishi, in 7 jaar geen problemen gehad).

6,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee