Renault Scénic 1.5 dCi 100pk Expression Comfort (2005)
Uitvoering | Scénic 1.5 dCi 100pk Expression Comfort |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Eindelijk is onze nieuwe lease auto afgeleverd; Een redelijk complete Renault Scenic met extra een midden armsteun/opbergvak.
Wat een verandering ten opzichte van mijn voorgaande Skoda Octavia. Het rijdt als een vorst.
De 100pk sterke diesel maakt door het kleine 1.5 motortje wat meer geluid als de 1.9 tdi in de Skoda, maar het valt me alles mee. Alleen bij het optrekken merk ik dat de Renault wat langzamer weg is.
Wennen is het dat het starten nu gebeurt met een sleutel. Tevens is automatische handrem in het begin even wennen. Voor de rest alles prima.
Tot nog toe twee kleine minpuntjes:
- Er zit standaard radio voorbereiding in, maar daarbij horen geen speakers. Toch wel jammer, want dit zijn de kosten niet op de aanschafprijs.
- Bij het op slot doen moet je goed op de knipperlichten letten om te weten of ie daadwerkelijk op slot gaat. De ouderwetse knopjes in de portieren bestaan niet meer, terwijl deze een goede indicatie gaven in het verleden bij m’n Skoda
Nu op naar de eerste beurt; maar voor alsnog tevreden.
25/11/2005:
inmiddels zijn we op de 20000 km aangekomen.
nogsteeds heb ik geen spijt van de keuze voor de scenic. wel heb ik inmiddels wat electrische storingen achter de rug.
Ook de initieel hogere brandstof verbruik (in vergelijking met m’n voorgaande auto) is nu gedaald naar gemiddels 1 op 19; 1 op 20.
nog geen.
Ik hoop niet al te vaak een kapotte voorlamp te hebben, want het ziet ernaaruit dat ik dit niet zelf zal kunnen vervangen.....
- centrale ontgrendeling werkte op 1 van de achterportieren niet constant. Bij de eerste beurt ’gangbaar’ gemaakt, zonder succes. Bij een tweede poging was het verkeerde onderdeel besteld (er is een verschil bij met en zonder electronisch kinderslot). Bij de derde poging eindelijk opgelost.
- knipperlicht sloeg na de eerste 10000km regelmatig op hol (alsof er een lampje kapot was). Dit bleek de schuld van een losse connector. Bij de eerste beurt verholpen.
- achterruitenwisser hield er af en toe spontaan mee op, om de volgende dag weer nogmaal te werken. Dit bleek een nogal grove storing in 1 van de computers, die dan ook is vervangen. Vooralsnog werkt alles weer...