Renault Scénic 1.4 16V Privilège Luxe (2004)

UitvoeringScénic 1.4 16V Privilège Luxe
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2009

Aankoop.

Omdat ik voor mijn werk veel moest gaan rijden, hebben we besloten een lpg-3 auto te kopen. Geweldig, mooie kilometerprijs.
Na wat rondkijken en naspeuren besloten tot de aanschaf van een Scenic Privelege 1.6 16V. Veel luxe, en een geweldig zit- en rijcomfort. Alhoewel het schakelen wat "hakerig" is en de de koppeling met gas zeer langzaam moet opkomen (anders slaat de auto af).
Was altijd een lease-auto geweest, en dus altijd onderhouden.
De lease-reparatielijst geeft de volgende mankementen (op normale slijtage en onderhoud na.
73.556 km. Inspuitcomputerstoring.
81.907 km. Schakelaar handrem electronische storing.
86.836 km. Handrem mechanism. vastgelopen (vervangen).
95.259 km. Raammechanisme storing (vervangen).
95.259 km. Pedaalmechanisme versleten (vervangen).
104.997 km. Bobine storing, (vervangen).
109.000 km. Airco pomp vervangen.
113.841 km. Kofferslot vvastgelopen (vervangen).
115.890 km Stabilisatorstang luidruchtig (vervangen).
121.559 km Achteruitrijsignaal storing (vervangen).
121.559 km Nokkenasverstel werkt niet (vervangen).
142.686 km Airbag module werkt niet (vervangen).
142.686 km Ruirenwissermechaniek werkt niet (vervangen).

Eerste kwaaltjes.

Na enkele duizenden kilometers beginnen de eerste vervelende kwaaltjes te komen.
De knopjes op de portiergrepen om de portieren te sluiten werkt eerst bij de bestuurder niet meer, en soms niet bij de bijrijder.

De sensor van de recirculatieklep werkt niet meer. Bij het starten van de auto krijg ik vanaf dan het befaamde geklepper. Aangezien de werkzaamheden hieraan een ruim aantal garageuren in beslag neemt en het verder geen effect heeft, besluit ik het niet te laten maken.

Bij het oppompen van de banden breekt spontaan zo een sensorventiel af.

Verder een kleine beurt laten uitvoeren.

Pechhulp

Voor het eerst in mijn rijdend leven moet ik de pechhulp bellen (altijd japanners gereden ;-)).
Een naar teer ruikende lucht komt de auto binnen, even later gevolgd door een grijze walm!
De dynamo blijkt compleet vastgelopen te zijn (terwijl de riem bij121.559 km ) vervangen was. De vakgarage had dit nog nooit meegemaakt. Slijtage oké, maar compleet vastgelopen, nee.
Kosten € 610,11.

Grote beurt

Grote beurt laten geven, en twee nieuwe banden er op laten leggen.

kosten € 675,42

Pechhulp 2

Voor de tweede keer de pechhulp ingeroepen.
Aangezien de pechhulp de klacht niet ter plaatse kan verhelpen, wordt de auto naar mijn garagehouder gesleept.
Steekbobine defect, en nokkenassensor gereinigd
Kosten € 174,29

Airco

Weer wat kleine klachten later.

De achterdeur gaat niet meer open.
De middenconsole wil niet meer van zijn plaats af.
De motorisch inklappende spiegels klappen niet meer uit.

En de airco doet niks!

Na het repareren van de airco (pakkingen lekten) blijkt dat de climate control niet meer goed werkt.
De sensoren zijn prima, de airco-mechaniek ook. Een probleem dat tot nu toe nog niet goed opgelost is.

kosten € 248,43

Na ongeveer 15 minuten neemt de koelingslucht sterk af. Soms werkt de koeling te lang en wordt het te koud.

Pechhulp 3

Wederom een penbobine stuk.
Deze keer de wegenwacht gebeld (ipv de pechhulp van de autoverzekering. Ter plaatse gemaakt.

Kosten € 79,00

Raam

Tijdens het open doen van het bijrijders-raam, hoor ik een "KRAK".

Oftewel een van de befaamde raammechanieken heeft het begeven.

Kosten € 321,34

Wiellager

Tijdens het rijden ontstaat er een steeds harder brommend geluid.
Het blijkt dat het linkerachterwiellager defect is.
De rechter zit in een beginstadium, en zal tzt vervangen moeten worden.

Kosten € 133,80.

Verkopen?

De Renault Scenic heeft op mij geen betrouwbare indruk gemaakt.
Allerlei kleine en grote klachten geven mij geen goed gevoel bij de auto.

Ik denk er hard over de auto in te ruilen tegen een oudere auto met minder kilometers.
Voorwaarden; cruise control, amper bijbetalen en LPG-G3.
Ik denk sterk aan een Skoda Octavia, een Opel Omega c.q. Vectra.
Of misschien een Daewoo Tacuma, alhoewel ik twijfel over de kwaliteit van Daewoo (iemand een tip).
Ook de Nissan Almara Tino is een sterke overweging.

Mijn planning is jullie op de hoogte te houden.

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee