Renault Safrane RXE 2.5 (1997)
| Uitvoering | Safrane RXE 2.5 |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1997 |
| Jaar van aanschaf | 2001 |
| KM-stand bij aanschaf | 140.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Een zeer fijne wagen, met vele luxe opties en een uitgebreide standaarduitrusting. Het is de topklasse van Renault en een ware limousine. En de wagen ziet er een stuk sportiever uit met een spoiler, de verchroomde grille (standaard vanaf RXE) en lm-velgen.
De wagen is een zeer geschikte reiswagen met zijn goede rijeigenschappen en het heerlijke Franse comfort.
De automobiel is zeer compleet en nauwkeurig afgewerkt, met notenhouten lijstjes op de portieren en de dashboarden, mooie rondingen in de portieren en afgewerkt met stof. De portieren zijn aan de onderkanten verlicht, zodat je ziet waar je gaat staan.
De Safrane heeft er van alles opzitten, airco met ECC, airbags, cruise control, boordcomputer, alles electrisch bedienbaar, electrisch verwarmbare voorruit (Zeer handige optie, vooral als het vriest) en uitstekende stoelen die in verschillende manieren verstelbaar is.
Het sprekend dashboard ’waakt’ over de auto en als er iets is dan hoor je dat meteen. Dat varieërt tot niet goed gesloten portieren tot de airco die je in moet schakelen, of het niet dragen van de autogordel.
De motor is zeer pittig, met zijn 168 pk sleurt hij de wagen in zo’n 9 seconden naar de 100 km/h. Dan hebben we het nog niet over het geluid wat erin zit, buitengewoon subliem. En je hoort de motor nauwelijks! Alleen met het accelereren hoor je een mooie roffel. En hij heeft zoveel kracht dat je zo aan de 200 km/h zit, en dan heb je nog gas over.
Het verbruik is voor een auto als deze netjes te noemen, al is het niet de zuinigste. Dit hangt ook samen met de rijstijl van de bestuurder, maar als diegene houdt van lekker doortrekken in de versnellingen en stevig doorrijden, dan is het verbruik wel wat aan de hogere kant, je moet dan denken aan 1:8 hooguit, maar bij een rustige rijstijl is dit niet het geval.
Dit is een echte aanrader voor mensen, die goed voor de dag willen komen, een mooie, luxe auto zoeken en vooral willen genieten van het autorijden.
Ik ben er zo tevreden over, dat ik hem aan iedereen aan zou raden. Maar dat is mijn mening. En als je er toch een wilt nemen, dan is de 2.5 een aanrader.
De onderhoudskosten zijn laag en ik heb hem nu al zo"n 2 jaar en ik heb er nog nauwelijks problemen mee gehad. Hij start altijd, dus zeer betrouwbaar!
Naast de gewone onderhoudskosten, is er aan de auto bijna niets veranderd, alleen een keer de koppelingscilinder, maar dat was niet zo heel duur.

Terug in de tijd met deze Renault Safrane - Liefhebber Gezocht

Geen Volvo, wel die fijne vijfpitter? Deze auto’s kun je kiezen

Barrelbrigade 2023 - Op de rollenbank - Renault Safrane RTE 2.0

Barrelbrigade 2023 - Renault Safrane - Klokje Rond-keuring