Renault Safrane RXE 2.5 (1999)

autoreview

Renault Safrane RXE 2.5 (1999)
Renault Safrane RXE 2.5 (1999)Renault Safrane RXE 2.5 (1999)Renault Safrane RXE 2.5 (1999)Renault Safrane RXE 2.5 (1999)Renault Safrane RXE 2.5 (1999)

Signalement

UitvoeringSafrane RXE 2.5
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2019
KM-stand bij aanschaf209.158 km
KM-stand laatst249.318 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Comfortabel

 • 249.318 km

Een Safrane is een auto die ik altijd zeer gewaardeerd heb, zeker na een keer een ritje in een 5-cilinder gemaakt te hebben. Een beetje onbezonnen aangeschaft van een particulier, kwam helemaal niet goed uit vanwege een verhuizing. Maar goed, vanwege die verhuizing heb ik wel de ruimte om zomaar een auto op het eigen terrein te zetten. De Volvo V70 waar ik toen in reed vond ik toch minder prettig, dus LPG in de Safrane laten bouwen, afscheid van de V70 genomen en toen kwam Corona. In plaats van de 40.000 à 50.000 km per jaar werden dat er plots nog geen 25.000 km per jaar. Investering van de LPG-installatie is het nog steeds waard. Ondertussen groeien de maandelijkse kilometers toch weer wat, vooral ook omdat onze Clio de geest gegeven heeft. We gaan voorlopig verder met één auto.

Aangeschaft bij 209.185 km, kortgeleden door de 250.000 km gegaan. Zeer comfortabele auto, met onovertroffen stoelen. Qua karakter misschien minder boeiend dan een Renault 25, maar ik ervaar wel een kwaliteitsverbetering ten opzichte van een 25. Ik vind de Safrane eigenlijk een verbeterde 25. :-) Wel heb ik in de nog geen halve ton die ik gereden heb, twee keer met flinke panne gestaan: eenmaal een kapotte waterpomp en eenmaal met een kapotte koppelingscilinder. In beide gevallen afgesleept door de Wegenwacht. Verder nog geen bijzonderheden, maar vanwege die twee pechgevallen toch wel even een smet op het blazoen van de onverwoestbare 5-cilinder. Maar de kwalen waren de motor natuurlijk ook niet aan te rekenen.

3,5
 • Betrouwbaarheid
  2
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens