Renault Rafale hybrid 200 Esprit Alpine (2025)

Gebruikersreview

Renault Rafale hybrid 200 Esprit Alpine (2025) #2

UitvoeringRafale hybrid 200 Esprit Alpine
Versnellingen8, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2026

Renault Rafale 200 Alpine

Na 3 eerdere positieve ervaringen met Renault, wederom gekozen voor een Renault. De voorlopers waren een Renault Captur 1.5 Initale Paris (2023) en tijdelijk een Renault Espace Initiale Paris (2019) en een Renault Zoe (2024). Enkel de Zoe nog in het bezit.

Voor alsnog enkel positieve ervaringen met Renault. Luxe, betrouwbaar en veel auto voor je geld.

Na rondkijken uitgekomen bij een Renault Rafale 200 Alpine, bouwjaar 2025 en km stand van 30.000 km. De vorige eigenaar heeft genoeg kruisjes gezet. Pack Privilege met oa head up display, Pack Elise en pack light & Sound.

Harman kardon audio is een must, klinkt echt top. Het glazen dak een mooie gimmick, de verduistering werkt echt goed met de huidige krachtige zon.

Rijden: meer dan genoeg vermogen met 200pk voor een redelijk grote auto. Ik ben sowieso meer van het ontspannen rijden dan het hard rijden. Verbruik is nu 1 op 19. Ik rij 70% op 80 km wegen en 30% snelweg. Kleine stukjes en in de dorpen gebruiken we de Zoe. De benzine motor is i.c.m. de elektrische ondersteuning sterk genoeg. Je hoort wanneer de motor wat meer toeren maakt i.v.m. het opladen maar ik vind het niet hinderlijk.
De auto is strak geveerd zonder oncomfortabel te worden, minder comfortabel dan een nieuwe Espace maar wel strakker dan de huidige Espace. De 20 inch wielen zullen hier wel wat aan bijdragen.

Interieur: Heldere en duidelijke schermen. Uitgebreid instelbaar. Het duurt even voordat je alles naar wens ingesteld hebt. Head up display is zeer duidelijk. Waar ik het opstaande schermpje in de oude espace hinderlijk vond, voegt het nu wel wat toe. De stolen zijn groot, stevig en zeer uitgebreid instelbaar. Ook hier is de huidige vorm van stoelmassage flink verbeterd t.o.v. de oude Espace. Het glazen dak werkt zeer mooi. De verduistering is met het huidige warme weer en sterke zon ruim voldoende.

De automaat hendel was even wennen. Na 3 weken heb ik geen last meer van onnodig de ruitenwisser gebruiken.

Ruimte is zowel voor als achterin ruim te noemen. Ik ben ruim 1,90m en kan goed achter mezelf zitten. Ook de hoofdruimte is voldoende. Genoeg ruimte in de kofferbak, deze opent en sluitend elektrisch.

Onderhoud: vooralsnog niets maar dat is logisch na een paar 1000 km.

10,0