Renault Mégane Estate TCe 130 Bose (2018)

Renault Mégane Estate TCe 130 Bose (2018)

UitvoeringMégane Estate TCe 130 Bose
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2022

Eerste kilometers na aanschaf

Eerst wat achtergrond:
Voor aanschaf van deze estate reden we een Peugeot 308SW uit 2010 met (1.6VTI X-line). Het was een noodzakelijke aanschaf nadat mijn vrouw en ik veranderden van baan en de leaseauto's kort na elkaar de deur uitgingen. We hadden met verbouwingen thuis en een huwelijk al een behoorlijk gat geslagen in onze budgetten dus er moest een praktische, ruime auto komen met minimaal 2 isofix aansluitingen. Uiteindelijk voor een oké-prijs de 308 gekocht. Daar hebben we nog best wat te stellen mee gehad, gelukkig viel dat deels onder de occasion-garantie maar echt betrouwbaar heeft 'ie nooit gevoeld. Na 3 jaar dienst vonden we het tijd voor een upgrade.

Het zoekproces:
We hadden een paar zoekcriteria.
- Station (want soort van praktisch)
- Relatief jong
- Niet al te veel km's
- Geen import (was de 308 wel)
- Beetje opties is wel leuk

En dan heb je nog het criterium smaak. We hebben best een aantal stations bekeken:
- Toyota corolla (nog best prijzig in de markt)
- Seat Leon (die reden we lease dus vertrouwd)
- Skoda Octavia (broertje van.., we waren nieuwsgierig)
- Renault Megane Estate
- Mazda 6

Uiteindelijk vonden we de Renault Megane Estate (1.3tce 140pk Bose) het meest in de smaak vallen. Qua looks (volgens ons) de meest frisse optie, goed afgewerkt interieur met opties zat (pdc voor en achter, camera, dodehoek indicator en nog wat meer). Qua rijgedrag was het even wennen t.o.v. de Seat maar de stilte in de koets overwon. Ook bewust voor de 1.3tce gekozen t.o.v. de 1.2tce. Die laatste kreeg, naar mijn mening, iets te vaak een (gebruikers)review met aandachtspunten. De 1.3 lijkt tot nu toe enorm betrouwbaar inclusief de overige systemen. Ik vind de motor ook erg prettig, redelijk snel het koppel beschikbaar en op de snelweg ook lekker vlot als nodig.

Bij aanschaf heeft hij de servicebeurten gehad waar geen bijzonderheden uit kwamen.

De eerste kilometers bevallen erg goed. De verschillende rijmodi maken dat je het naar smaak kan instellen. Mijn voorkeur gaat uit naar een neutrale aandrijflijn en sportief onderstel/stuurinrichting.

Deze zomer staat een vakantie naar Frankrijk gepland dus in het thuisland van deze wagen maar eens kijken hoe hij het er vanaf brengt.

Ik houd jullie op de hoogte.

PRIVATE LEASE Renault Mégane