Renault Mégane Estate dCi 110 GT-Line (2010) #2

Uitvoering | Mégane Estate dCi 110 GT-Line |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Renault Megane Estate dci110 GT-Line EDC
Gister (28-10-2010) was het dan eindelijk zo ver. De Renault Megane kon bij de dealer opgehaald worden na 5 maanden wachten.
De kilometerstand was bij aflevering 13km en er is gister een kleine 250km mee gereden dus mijn bevindingen zijn pas van dit kleine aantal km. (zodra er meer kilometers gemaakt zijn zal ik deze review updaten)
Het comfort aan boord is mijn inziens prima, lekker de ruimte en de stoelen zijn goed naar je eigen wens in te stellen.
De telefoon module is goed te noemen, Ik ben goed verstaanbaar voor de andere kant en ik hoor hun goed. Alleen 1 x een probleem gehad die iemand zich dubbel hoorde. (geluid stond niet belachelijk hard) Even in de gaten houden dus. (dit is met een gekoppelde blackberry bold)
Wat het vermogen en de automaat (EDC) betreft kan ik vrij kort zijn, De motor levert genoeg vermogen om lekker mee te komen met het verkeer en redelijk door te rijden (130/140km) Alleen voor wie boven de 120 wat vlotter (sportiever?) wilt inhalen op de snelweg zal of even handmatig terug moeten schakelen of allicht toch de 130 dci motor moeten nemen (als die beschikbaar is met EDC)
De automaat is merkbaar een verbetering ten opzichte van mijn eerdere ervaringen met auto's die een automaat hebben (Opel Zafira)
Verder het enige wat me tot nu toe opgevallen was, is dat tegenliggers / mensen waar je achter rijdt niet erg gecharmeerd zijn van de xenon verlichting. (lichten staan goed afgesteld)
Dit zijn tot dusver mijn bevindingen, Zoals al eerder vermeld zal ik zodra de km stand opgelopen is wat meer ervaring vertellen.
Megane gaat weg, Nieuwe Megane komt terug.
Even een kleine update.
De huidige megane gaat er(helaas?) uit.
Auto beviel over het algemeen erg goed. Er komt een Megane RS voor terug.
Ik zal als deze eind v/d maand afgeleverd is het e.e.a updaten.