Renault Mégane Estate dCi 110 ECO2 Bose (2012) #28

Renault Mégane Estate
Renault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane 2012Renault Mégane 2012Renault Mégane 2012Renault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault MéganeRenault Mégane 2012Renault Mégane

UitvoeringMégane Estate dCi 110 ECO2 Bose
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Niet alles wat blinkt is goud !

Na een lange tijd van ergernis ben ik toch maar achter het toetsenbord gekropen. Na 62.000 km kan ik mijn fustraties niet langer verbergen. Als ik de reviews moet geloven is de nieuwe Megane een super auto ! Nou kan ik dat nog wel begrijpen want de lage vergoeding die je als leaserijder per maand moet betalen vergoed een boel ! Maar als ik eerlijk ben zijn er toch ook een aantal minpunten te benoemen.

Te beginnen met de motorisering. De 1.5 dCI is wel erg "ECO" afgesteld. Onder de 1500 toeren is er werkelijk niets loos, helemaal geen koppel beschikbaar. Een benzinemotor pikt nog beter op onderin. Gevaarlijk en een diesel onwaardig. In de 3 een bocht nemen en weer lekker optrekken is er niet bij. Het schiet gewoon niet op onder de 1500 toeren. Een positief punt is dat de motor erg stil is. Dat zou normaal moeten zorgen voor een stil interieur. Maar tot mijn verbazing is het onderstel erg rumoerig. Afrolgeluiden en oneffenheden worden erg slecht verwerkt wat resulteerd in irritante bijgeluiden in het interieur. Ik hoor constant een roffelend/trommelend geluid vanuit de achterkant van de auto. Ik heb hiervoor al een klacht ingedient bij Renault Nederland en ben ook al naar een andere dealer gegaan. Maar helaas, dat heeft helaas niets opgeleverd. Foei Renault Nederland, zo ga je niet om klachten !
Het lijkt of ik niets positief heb te melden. Dat is niet zo. Ik vindt het een prachtige auto, de rijeigenschappen zijn goed en afwerking is dik voor elkaar.

Conclusie tot nu toe:
Mooie auto met goede rijeigenschappen en dito afwerking. Echter het erg rumoerige interieur, de bijgeluiden en het feit dat Renault Nederland mijn klacht niet serieus steld mij diep teleur. Ik moet nog 2,5 jaar rijden met de auto en hoop dat er nog verbetering komt in de situatie !

5,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Renault Mégane