Renault Mégane Estate dCi 110 Bose (2017) #6
Uitvoering | Mégane Estate dCi 110 Bose |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Kmvreter met goede sound en looks
Ik heb de wagen nieuw gekocht, steeds dealer onderhouden.
Jaarlijks onderhoud is tot op heden voldoende geweest. Rond de 100.000 km werd een trilling hoorbaar in de voortrein bij oneffenheden in 2022. Dit had niet echt effect op de rijervaring, zelfs mee op verlof geweest. Dit bleken de rubbers van de stabilisatorstang te zijn, die rond dergelijke kmstand blijkbaar op zijn (mee rekening te houden als ik de 200k haal). Deze zijn bij volgend onderhoud in 2023 vervangen.
Onderhoud van 23 was prijzig : meer dan 1.200 euro groot onderhoud met vervanging distributieriem en multiriem. Gelukkig weer goed voor enkele jaren.
In 23 werd de accu vervangen nadat ik vele foutmeldingen ontving, elektronische handrem niet losging. Duur in aankoop vanwege start-stop systeem.
De beleving in de auto is top: goed zittende stoelen in de bose uitvoering, full led lichten met head up display, goede sound uit de speakers maken elke lange trip tot een plezier. Verbruik is goed: normaal woon werk gemiddeld 4,8, autostrade aan 124 haalt ie 4,6. Onder de ecomodus aan 100 km op cruise control zelfs 3,9/100 km.
De kofferruimte van de estate vind ik tegenvallen. Hoewel het een lange auto is, passen grote stukken niet vanwege aflopende daklijn. Op vakantie met meer dan drie is de koffer overvol en heb je de dakkoffer nodig. Laadvermogen is ok, tot 500 kg geladen in koffer ging goed, ook op snelweg.
De volgende te verwachten kost zullen de remmen zijn, nu 133k met de eerste remblokjes. Volgens dealer zijn ze meestal rond de 80.000 op.
PRIVATE LEASE Renault Mégane

Renault Mégane Estate 1.2 TCe Bose LM CRUISE NAVIGATIE
- 2017

Renault Mégane Estate 1.5 dCi Eco2 Bose PDC Trekhaak NAP!
- 2017

Renault Mégane Estate Plug-In Hybrid 160pk Business Edition One Trekhaak | Stuur/Stoelverwarming | Bekleding Leder | Groot Scherm | Nieuwstaat | Dealer onderhouden
- 2020