Renault Mégane Break 1.9 dCi Expression (2002)
Uitvoering | Mégane Break 1.9 dCi Expression |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Halverwege 2002 mocht ik een andere auto uit zoeken voor mijn werk. De Renault Break werd het. Een mooie slanke auto met een pittige 105pk motor. De comfort in auto is prima. veel beenruimte en comfortabele stoelen. Verder een ontzettend domme keus bleek achteraf. Na 20.000km begon de ellende.
Hij begon vreselijk veel olie te gebruiken en liep op een gegevend ogenblik niet meer op dieselolie maar op gewone olie. De auto sloeg op hol in volle toeren. Zelfs na het verwijderen van de sleutel bleef de motor nog draaien in volle toeren.(Hele parkeerplaats vol met rook) Oftewel rennen voor je leven. Na circa 5 min was alle olie op en sloeg de auto af. De auto werd naar de garage gesleept en naar 4 weken kon ik hem komen ophalen. Er was een schoep van de turbo afgebroken en dat had alles veroorzaakt. Kan gebeuren zei de garage. Ondertussen was bijna alles vervangen onder de motorkap behalve de motor zelf. Na een paar duizend kilometers viel de motor bij het schakelen altijd stil alsof je dan niet meer vooruit komt. Hiervoor ben ik diverse keren naar de garage geweest. Is nooit opgelost. Dit hoorde, zo werd me verteld.
Bij 30.000km knapte de gaskabel. Kan gebeuren zeiden ze. Bij 45.000/ 60.000/ 75.000/ 90.000/ 100.000 ook. Wat een drama. In 3 jaar tijd 20 keer bij de garage geweest en 5 keer weg gesleept. In totaal 4 maand bij de garage geweest. Een grote doffe ellende. Momenteel is de auto weer terug bij de leasemaatschappij en rijd ik weer in een Astra. (gelukkig)
de volgende problemen heb ik gehad.
- op hol geslagen motor.
- kapotte gaskabels
- ruitenwissers die piepen.
- koplampen vaak defect
- vastgevroren electrische ramen
- terugvallen in toeren bij schakelen
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee