Renault Mégane (2017) #2

Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2020

Van aanschaf tot afscheid

Gisteren heb ik na ruim 2 jaar en bijna 20.000 km verder afscheid genomen van mijn Renault megane station , bose uitvoering , automaat met 1.2 motor.
Omdat ik niet zo’n downgrade fanatiekeling ben vond ik deze auto best een spannende keuze.
Doordat er heel wat meganes op de weg rijden, veel lease maatschappijen toch ook een megane in hun portefeuille hebben toch maar eens een proefrit gemaakt.
Bovendien vond ik het een mooi model om te zien. Goeie smoel, goeie kont.
De proefrit beviel en een auris ingeruild.
Wat positief opviel was het grote navigatie systeem en de vele luxe gadgets oa stoel massage.
Positieve punten van de auto.
Zuinig verbruik in combinatie met cruise control
Cruise control werkt prima.
Prima kachel.
Weg gedrag is goed maar het is geen snelheidsmonster.
Maar prima om met het gewone verkeer mee te komen.
Voldoende ruimte in de auto.
Multimedia werkt gewoon goed.
Sfeerverlichting is mooi.

Negatieve punten.
Auto rijd niet lekker op euro 95; tank daarom 98 en motor doet het prima hierop
Irritant gekraak en gepiep bij de achteras.
De auto kan nog weleens bokkig wegrijden.
Bij flink gas geven rumoerige motor.
Gevoeligheid keyless systeem ,auto gaat te snel op slot.

Qua onderhoud nooit hoge kosten gehad .
De auto heeft ons nooit in de steek gelaten en heeft zich als een goede reisgenoot gedragen.

Ondanks de scecptischische vrienden voor de aanschaf van deze auto kan ik zeggen uit ervaring dat ik geen spijt heb gehad van deze auto en ik geen reden ziet om nogmaals een keer een renault te kopen.
Nog een paar dagen en dan kan ik onze volgende auto ophalen.
Dit word een mazda 3 hatchback in gt-m uitvoering.
Dit omdat we geen station meer nodig hebben.
Nog een paar dagen dus met de trouwe renault.
Ik zeg merci pour le bon voyage et au revoir mon amis.

7,0

PRIVATE LEASE Renault Mégane