Renault Laguna Grand Tour 2.0 16V Tech Road (2005)

Renault Laguna Grand Tour 2.0 16V Tech Road (2005)

UitvoeringLaguna Grand Tour 2.0 16V Tech Road
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Mijn laatste Laguna

In 2005 kreeg deze leasebak. Tegelijktijd de laatste leasebak met LPG-installatie.

Ondanks de problemen met mijn vorige Laguna van 2002 had ik toch vertrouwen dat ik geen spijt zou hebben van deze 2 liter in de kleur zwart.

Net zoals de vorige is dit weer zo'n lekkere auto om over de snelweg te zweven. Zachte Franse stoelen en vering en helemaal Full-option.

Even de specificatie:
Renault Laguna Tech lie 2.0 135 pk met LPG.
oftewel met Carminat DVD navigatie voor heel Europa, volautomatische airco, verwarmde spiegels....gewoon lekkere luxe voor die tijd. Deze auto auto had geen Xenon verlichting zoals nijn vorige had, maar dat wen wel weer aan.

Deze 2.0 liter motor is lekker vlot, ondanks de LPG. Er zat trouwens een LPi installatie, d.w.z. direct ingespoten en dat merkte je. Er was gewoon geen vermogens verlies.

Deze auto is ondertussen vervangen door een Mondeo, maar toch denk ik nog vaak aan deze trouwe Laguna terug, die tot tegenstelling tot de vorige mij nooit in de steek heeft gelaten.

Daarom de tip voor mensen die graag een Laguna willen rijden: koop nooit een Laguna van 2001 tot/met 2004. Dan zit je wel goed.

Algemene indruk:
Positief:
wegligging/ vering vooral fijn op snelweg
altijd luxe in een Laguna, je zit goed
deze motor is lekker levendig
vrij ruim, maar niet zo ruim als een Mondeo

negatief
indirect sturen/ weinig gevoel met sturen
bochten maken is toch niet zo fijn als met een Duitse auto.

4,0

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens