Renault Laguna 2.0 dCi 150 Dynamique (2007)

Renault Laguna
Renault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault LagunaRenault Laguna

UitvoeringLaguna 2.0 dCi 150 Dynamique
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Na tot volle tevredenheid 2 jaar gestuurd te hebben in een Laguna van 2005 (zonder ook maar 1 mankement...) heb ik 3 weken geleden mijn Laguna III op kunnen halen.

Een compleet nieuwe auto, uitstraling helemaal goed en toch herken je er hem wel als Laguna. De eerste indruk is fantastisch: donkergrijs van kleur (gris eclipse) met automaat, 18 inch en het DVD-navigatiesysteem. Een plaatje, vooral met die 18 inch velgen.

Na 2300 km. rijden kom ik tot de conclusie dat Renault er wel werk van gemaakt heeft: de portieren sluiten als een kluis, de materialen in het interieur zijn geweldig! Zoals Autovisie ook schreef: de afwerking is zeer goed, als doet kwalitatief hoogwaardig aan.
Motor superstil, mensen die meerijden kunnen zich niet voorstellen dat dit een diesel is en dan de automaat: perfect. Ik ben voor altijd verkocht. 6-traps automaat en zonder schokken overschakelen en terugschakelen!!

Alleen maar lof dan?

Nou de auto is wel wat stugger geveerd, dit wordt nog versterkt door de 18 inch velgen met natuurlijk redelijk platte banden. Door dit sportievere karakter is het weggedrag subliem: nooit een Renault gereden die zo scherp stuurt...Maar toch, als ik dit geweten had, had ik misschien toch voor de 17 inch velgen gekozen.

Prestaties: geweldig, een beer van een motor met een vracht koppel. Beslist niet meer te vergelijken met de oude 1.9dCi: die was toch wel wat brommerig...

Betrouwbaarheid: de eerste kilometers verlopen probleemloos en ook de kwaliteitsbeleving is goed: geen trillingen, piepjes, rammeltjes, lampjes die oplichten.

Gebruikskosten gewaardeerd als uitstekend: de beurten hoeven maar om de 30000 km. en ook heeft deze motor geen distributieriem meer.

Geen

9,5