Renault Grand Scénic TCe 115 Intens (2018)

Renault Grand Scénic TCe 115 Intens (2018)

UitvoeringGrand Scénic TCe 115 Intens
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2018

Papieren gaan halen.

Deze week eindelijk te horen gekregen dat ik de papieren mocht gaan halen van mijn nieuwe grand scenic, en een afspraak gemaakt voor hem af te halen 😁

Voor deze had ik een clio iv grandtour expression waar ik zeer tevreden van was maar er was een extra gezinslid bij gekomen wat ik dacht geen probleem te vinden aangezien de clio groot genoeg is tot het zo ver is en je merkt dat dat niet echt ideaal is telkens zo laag bukken alsook als de kinderstoel op de achterbank staat heeft de passagier vanvoor ongeveer nog een cm speling voor de knieën dus dit was totaal niet gemakkelijk dus op zoek naar een andere, Ik was al enige tijd verliefd op de kadjar en we gingen dus ook kijken hiervoor maar eenmaal in de toonzaal viel me op dat de kadjar even groot is vanbinnen als de clio dus dit was niet ideaal, we hadden de scenic ook gezien en vonden deze echt wouw maar ook in eet achterhoofd van dit gaat veel te duur zijn Tot we prijs lieten maken en dit viel verrassend mee, alsook zeiden ze dat de 7 zitter maar 1500 euro scheelde dus we waren verkocht toen begonnen de lange tijd wachten

Auto halen!

• 45 km

Eindelijk was het zo ver `le moment supreme` iets waar ik al maanden naar uit had gekeken ik mocht hem gaan halen hij stond mij al op te wachten bij het betreden van de garage na alle papieren en uitleg gekregen te hebben van de wagen , mocht er ik mee naar huis , wat een geweldig gevoel de eerst keer met deze wagen rijden je voelt je echt een heel persoon als je erin zit , het eerste gevoel was wel heel hard wennen je hebt het gevoel dat de auto met jouw rijd , je zit op een positie naar je gevoel in het midden van de wagen , kwa visibiliteit is het ook erg wennen de neus van de wagen is totaal niet te zien dus ben zeer blij dat er van voor aan de wegen ook parkeersensoren zitten, wat me wel erg opviel is dat de wagen echt zweeft over de weg echt zeer comfortabel dit had ik niet verwacht echt precies dat je in een salon zit, over de zetels gesproken zalig goede steun lekker zacht echt genieten, ook zit er op deze intens wel een extra spiegeltje voor de kids achterin dit stond niet op de optie lijst van intens wat natuurlijk altijd fijn is, wat ik wel merk is dat op een rotonde je rustig je bochten moet nemen precies of dat de wagen aan de voor kant beetje onstuimig is misschien komt dit door de grote wielen of smalle bandjes , verder gewoon ,met rijden rijd hij zalig, het schakelen is zeer soepel en veel verfijnder als in mijn vorige clio grandtour, de gas respons is wat fel naar mijn gevoel maar dit kan ik nog aanpassen in multisense dus moet ik nog eens bekijken, binnen in heb je echt een luxe gevoel alles is mooi afgewerkt en degelijke materialen gebruikt, ook de zetel verwarming is zeer fijn loopt ook fijn door de in de rug. eenmaal thuis gekomen de kinder stoel erin (maxi cosi axiss fix plus) is een grote stoel voorste stoel klein beetje vooruit en voila perfect mijn vrouw heeft nu alle plaats in de wagen vanvoor wat een zaligheid. ook de kleine in en uit de wagen zetten is zeer gemakkelijk doordat de wagen zo hoog is hoef ik mij niet te bukken en het deurgat is ook groot en hoog waardoor ik zijn hoofdje nergens tegen kan stoten. de minpuntjes tot nu toe ik heb gezien dat er een beetje vocht ophoping in de 2 koplampen zit door het wassen van de dealer morgen nog eens kijken of dit weg is. alsook als je de wagen op comfort zet springt direct de massage zetel aan dit is een beetje vervelend maar geen ramp natuurlijk , massage is trouwens ook enkel op de bestuurderszetel. nog een klein minpuntje is dat de handen vrije kaart er eentje in het wit glanzend is en de 2de is zwart mat had dit graag in de zelf kleur als de auto gehad maar heb gezien dat je hier ook covers voor hebt. dan het tanken en verbruik volgens de boordcomputer nu ongeveer een 9 l /100 en heb hem vol getankt voor 67 euro ben vergeten te kijken hoeveel liter juist. geluid van de luidsprekers is ook zeer goed ook al is dit niet de bose versie ze gaan goed hard en vervormen niet echt beter als in mijn clio,

Een weekje oud

• 350 km

Een week je verder en een hoop ervaring rijker,
Het is de afgelopen dagen zeer koud geweest -10 waardoor de zetel verwarming heel hard van pas is gekomen en in mijn ogen een optie is die ik niet meer zou willen missen :D , We hebben er ondertussen een tripje opzitten naar de ikea, en daar viel het parkeren enz reuze mee je hebt niet het gevoel dat de auto overdreven groot is , maar dit ligt misschien aan dat de parkings bij de ikea aan de grote kant zijn, Wat heb ik in die week tijd gevonden aan foutjes , Als ik de wagen start zegt deze omdat ik in motion sense sport aandrijflijn heb genomen `de aandrijflijn staat in sport bevestig met ja om in sport stand te blijven` dit is wel zeer vervelend dat je dan altijd op ok moet drukken hiervoor, wat ik nog heb gemerkt is dat rlink constant vraagt naar confirmatie van allerhande apps er staat dan bv coyote is geactiveerd ...... en dan moet je weer op verlengen drukken om die melding weg te krijgen zeer vervelend , ook je kan zelf te tellerplaat kiezen maar voor een of andere redenen wilt hij dit niet altijd onthouden welke je hebt ingesteld voor je perso profiel , ook staat regelmatig de tellerplaten in het frans voor een paar minuten en dan ineens terug nederlands, deze puntjes ga ik ook even aanhalen bij het eerste onderhoud. Voor de rest een super fijne wagen om mee te rijden ik kan er echt van genieten om savonds te rijden met de sfeerverlichting aan en de zetelverwarming aan. Nu even over de motor de olifant in de ruimte 115 pk is dit genoeg? Ik vind dit meer als voldoende ik heb nog geen moment gehad dat ik zou zeggen ik heb vermogen te weinig hij is vlot weg als je hem goed in toeren jaagt gaat die ook ruim hard genoeg ik heb een c4 coupe 130 pk gehad en deze moet niet onderdoen wat je wel bij deze wagen hebt is dat je niet het in de zetel geplakt worden gevoel hebt. Natuurlijk ik heb nog niet getest met volle 7 bezetting of remork achter de wagen. zodra ik deze ervaring heb schrijf ik het hier neer.

9,5

PRIVATE LEASE Renault Scénic